Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022 10:37

Ενημερωτική συνάντηση για την πολεοδομική μελέτη της Μικρής Μαντίνειας

Ενημερωτική συνάντηση για την πολεοδομική μελέτη της Μικρής Μαντίνειας

Ενημερωτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 2 Νοεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, στη Μικρή Μαντίνεια, στο Κοινοτικό Κατάστημα, για την πολεοδομική μελέτη της περιοχής που έχει αναρτηθεί.

Αυτό ανακοίνωσαν ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος (με τηλεδιάσκεψη από την Αυστραλία) και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας.
Στην ενημερωτική συνάντηση που θα γίνει παρουσία των μελετητών, θα παραστούν ο δήμαρχος, ο κ. Καραγιάννης, η διευθύντρια της Πολεοδομίας Σταυρούλα Αγρίου και στελέχη της υπηρεσίας.
Στο Δ.Σ. της Δευτέρας, ο σύμβουλος της μειοψηφίας Βασίλης Τζαμουράνης, επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου”, παρατήρησε ότι και στη διορθωμένη ανάρτηση που έγινε, δεν υπάρχει η τεχνική έκθεση, κατέγραψε ζητήματα που θέλουν διευκρινίσεις και ρώτησε αν υπάρχει Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την πολεοδομική μελέτη της Μικρής Μαντίνειας, η απουσία της οποίας δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στο σχέδιο της Βέργας.
Μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Ανδρ. Καραγιάννης απάντησε ότι υπάρχει τεχνική έκθεση.
Υπενθυμίζεται ότι από το Δήμο Καλαμάτας έχει δοθεί παράτασης έως 20 Νοεμβρίου, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση των ιδιοκτητών και υποβολή τυχόν ενστάσεων καθώς και δηλώσεων ιδιοκτησίας για την εν λόγω μελέτη.
Να σημειώσουμε ότι σε ανοιχτή συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, για την πολεοδομική μελέτη της Μικρής Μαντίνειας, αποφασίστηκε η δημιουργία επιτροπής που αποτελούν η πρόεδρος Μαρία Χρονοπούλου, η αντιπρόεδρος Εφη Καμπουγέρη, ο σύμβουλος Στέλιος Λιακέας και ο πολιτικός μηχανικός και κάτοικος Γιώργος Σπίνος. Η επιτροπή θα ενημερωθεί από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας και τους μελετητές, θα παρακολουθεί στενά την πορεία της πολεοδομικής μελέτης και θα λάβει απαντήσεις κι επεξηγήσεις στα σοβαρά ερωτήματα και τις αρκετές απορίες που κατατέθηκαν από ιδιοκτήτες γης.