Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2022 16:30

Ενημερωτική συνάντηση για το σχέδιο της Μικρής Μαντίνειας

Ενημερωτική συνάντηση για το σχέδιο της Μικρής Μαντίνειας

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιείται σήμερα στις 5 το απόγευμα, στη Μικρή Μαντίνεια, στο Κοινοτικό Κατάστημα, για την πολεοδομική μελέτη της περιοχής που έχει αναρτηθεί.

Στη συνάντηση που θα γίνει παρουσία των μελετητών, θα παραστούν ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης, η διευθύντρια της Πολεοδομίας Σταυρούλα Αγρίου και στελέχη της υπηρεσίας.

Υπενθυμίζεται ότι από το Δήμο Καλαμάτας έχει δοθεί παράτασης έως 20 Νοεμβρίου, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση των ιδιοκτητών και υποβολή τυχόν ενστάσεων καθώς και δηλώσεων ιδιοκτησίας για την εν λόγω μελέτη.

Να σημειώσουμε ότι σε ανοιχτή συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας, στις 22 Οκτωβρίου, για την πολεοδομική μελέτη της Μικρής Μαντίνειας, αποφασίστηκε η δημιουργία επιτροπής που αποτελούν η πρόεδρος Μαρία Χρονοπούλου, η αντιπρόεδρος Εφη Καμπουγέρη, ο σύμβουλος Στέλιος Λιακέας και ο πολιτικός μηχανικός και κάτοικος Γιώργος Σπίνος. Η επιτροπή θα ενημερωθεί από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας και τους μελετητές, θα παρακολουθεί στενά την πορεία της πολεοδομικής μελέτης και θα λάβει απαντήσεις κι επεξηγήσεις στα σοβαρά ερωτήματα και τις αρκετές απορίες που κατατέθηκαν από ιδιοκτήτες γης.

Στην ίδια συνεδρίαση που εκφράστηκαν όλες οι απόψεις και κυρίως οι σοβαρές ενστάσεις και τα ερωτήματα και οι απορίες που ζητούν απαντήσεις, ενώ υπήρξαν και χαρακτηρισμοί για σχέδιο - έκτρωμα, κάτοικοι και ιδιοκτήτες γης αποδέχθηκαν να προχωρήσει και να υλοποιηθεί το σχέδιο της Μικρής Μαντίνειας, αλλά αυτό να γίνει με σωστές προϋποθέσεις, όχι με υπερβολές που προτείνονται, καθώς και να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις κι εξηγήσεις.