Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2022 09:01

Επίσημη ενημέρωση για απόφαση ΣτΕ περιμένει ο Βασιλόπουλος

Γράφτηκε από τον

 

Δεν υπάρχει, ακόμα, καμία επίσημη ενημέρωση για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ως αντισυνταγματικές τις διατάξεις του νόμου Θεοδωρικάκου, που ακύρωσε την απλή αναλογική και το εκλογικό αποτέλεσμα στους δήμους και τις περιφέρειες, δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλος.

Γι’ αυτό και όπως υποστήριξε, απαντώντας σε ερωτήσεις μας, δεν μπορεί να πει κάτι. 

“Ακόμα δεν υπάρχει καμία απόφαση επίσημη, δεν έχει αποσταλεί κάποια απόφαση προς το υπουργείο (Εσωτερικών) και από το υπουργείο να έχει έρθει στους δήμους για να μπορούμε να μιλήσουμε”, απάντησε αρχικά ο δήμαρχος και διευκρίνισε: “Αυτά είναι ανακοινώσεις κι ενημερώσεις, δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Τι να σας πω για κάτι ανεπίσημο;”.

Για την αποχώρηση των παρατάξεων των μειοψηφιών από την Οικονομική Επιτροπή και το ενδεχόμενο να συνεχιστεί αυτή η στάση, σχολίασε: “Τώρα, από κει και πέρα εάν οι αντιπολιτεύσεις αποχωρούν, είναι μια πολιτική απόφαση δική τους. Εμείς δεν θα την κρίνουμε. Αυτές ξέρουν εάν πρέπει να έρχονται ή δεν πρέπει να έρχονται. Εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει, θα κάνουμε τη δουλειά μας”.

Για την περίπτωση της προσβολής και της ακύρωσης κάποιας απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, αναφέρθηκε σε αυτές πριν (και όχι μετά) την απόφαση του ΣτΕ: “Προφανώς και δεν κινδυνεύει καμία απόφαση. Εάν είναι δυνατόν να γυρίσουμε 3,5 χρόνια…”.

Διευκρίνισε πως “μία απόφαση δικαστηρίου ισχύει, όταν σου κοινοποιηθεί. Δεν μπορείς να λειτουργείς με γνώμονα τις πληροφορίες που έχεις. Οταν σου κοινοποιηθεί, όταν θα την πάρεις στα χέρια σου, τότε θα κρίνεις πώς πρέπει να κινηθείς”. Προέβλεψε ότι “άλλωστε υπάρχουν πάρα πολλά μέτρα που μπορεί να κάνει το υπουργείο και να αλλάξει η διαδικασία” και καταλήγοντας, επιφυλάχθηκε: “Ας πάρουμε κάποιες απαντήσεις και θα δούμε. Μη λέμε λόγια, που δεν υπάρχει λόγος να αναφέρουμε”.

Γ.Σ.