Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2013 08:09

Αποκατάσταση ζημιών και φωτισμός του "χιλιόμετρου"

Γράφτηκε από την
Αποκατάσταση ζημιών και φωτισμός του "χιλιόμετρου"

Θα αποκατασταθούν οι ζημιές και θα φωτιστεί ο μεγάλος λιμενοβραχίονας γνωστός και ως χιλιόμετρο, ενώ θα φύγουν και τα σαπιοκάραβα από το λιμάνι της Καλαμάτας το συντομότερο δυνατό: Οι κινήσεις και τα έργα αυτά αποφασίστηκε να δρομολογηθούν κατά προτεραιότητα, σε χθεσινή σύσκεψη στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γιάννη Μανδηλάρη και υπηρεσιακών παραγόντων, στην οποία παρέστη για κάποια ώρα και ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας δίνοντας κατευθύνσεις.

Οπως έγινε γνωστό: α) Αποφασίστηκε να εκποιηθούν τα σαπιοκαράβα, που κινδυνεύουν να βουλιάξουν μέσα στο λιμάνι, καθώς και παλιοί γερανοί κι άλλα άχρηστα υλικά που βρομίζουν τους χώρους και υποβαθμίζουν την εικόνα του λιμανιού. Ο πλειστηριασμός για τα κατασχεθέντα πλοία θα γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου. β) Στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για 2013 θα συμπεριληφθούν έργα όπως η συμπλήρωση της ανάπλασης του νοτίου πεζοδρομίου της Ναυαρίνου, η ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού σε όλη τη χερσαία ζώνη του λιμανιού, ο ηλεκτροφωτισμός του λιμενοβραχίονα και η αποκατάσταση των ζημιών στον τοίχο που προστατεύει το λιμάνι.

Ακόμα, όσον αφορά το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο αποφασίστηκε το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός του 2013 και του 2014, καθώς και ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας, να συνταχθούν και να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης και λήψης αποφάσεων στο Δ.Σ. του Ταμείου και στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.


NEWSLETTER