Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 07:53

24 συμβασιούχοι στην καθαριότητα της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
24 συμβασιούχοι στην καθαριότητα της Καλαμάτας

 

Είκοσι τέσσερις συνολικά εργαζόμενους, εργάτες καθαριότητας, οδηγούς και χειριστές μηχανημάτων, για 8 μήνες, για να αντιμετωπιστούν μεγάλες ανάγκες στην Υπηρεσία Καθαριότητας, πρόκειται να ζητήσει ο Δήμος Καλαμάτας.

Την πρόσληψη των εργαζομένων αυτών με διαδικασίες ΑΣΕΠ ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο προχθές (Τρίτη) το απόγευμα, στη συνεδρίαση που συνεχίστηκε από το βράδυ της Δευτέρας.

Λευκό ψήφισε ο σύμβουλος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Τάσος Νιάρχος και αυτό για να λειτουργήσει ο δήμος, όπως ανέφερε. Μίλησε για σχέση ομηρίας και ζήτησε την πρόσληψη

μόνιμων εργαζόμενων στην καθαριότητα, ενώ αναφέρθηκε στη διαλογή στην πηγή και στην ανακύκλωση, “για να μειωθούν τα σκουπίδια και για να σταματήσει η εικόνα που εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα, με τους ξεχειλισμένους κάδους στην πόλη”.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων και Οχημάτων, για την κάλυψη των αναγκών του δήμου, πρόκειται να ζητηθούν οι προσλήψεις για 8 μήνες: α) 17 εργατών καθαριότητας συνοδών απορριμματοφόρου,  β) 5 οδηγών οι οποίοι πρέπει να διαθέτουν ΠΕΙ και κάρτα ηλεκτρονικού ταχογράφου, εκ των οποίων οι 3 να έχουν άδεια οδήγησης κατηγορίας C και οι 2 κατηγορίας CE, γ) Ενός χειριστή σύνθετου εκσκαπτικού και φορτωτικού μηχανήματος 1.3 Ομάδας Β, δ) Ενός χειριστή χορτοκοπτικού μηχανήματος έργου με βραχίονα κατηγορίας 4.8, με άδεια χειρισμού γεωργικού ελκυστήρα.

Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται ότι “στο Τμήμα Αποκομιδής υπηρετούν 37 εργάτες (μόνιμοι και ΙΔΑΧ). Από αυτούς οι 22 μπορούν να εργασθούν σε απορριμματοφόρο όχημα ως εργάτες.  Για να μπορούν να εκτελεσθούν όλα τα απαραίτητα δρομολόγια αποκομιδής απορριμμάτων απαιτούνται 39 εργάτες, οι οποίοι θα πρέπει να εργάζονται σε απορριμματοφόρο, συνεπώς υπάρχει έλλειμμα 17 εργατών συνοδών απορριμματοφόρου.

Στο Τμήμα Οχημάτων υπηρετούν 29 οδηγοί (μόνιμοι και ΙΔΑΧ). Από αυτούς 18 μπορούν να εργαστούν ως οδηγοί απορριμματοφόρου, ενώ οι υπόλοιποι απασχολούνται σε άλλες υπηρεσίες είτε λόγω ειδικότητας είτε λόγω σχετικής υπηρεσιακής ανάγκης. Για να μπορούν να εκτελεσθούν όλα τα δρομολόγια της καθαριότητας και να εξυπηρετούνται οι καθημερινές ανάγκες μεταφοράς προσωπικού και εκτέλεσης εργασιών του δήμου είναι απαραίτητη η απασχόληση 23 οδηγών αποκλειστικά στην Καθαριότητα (οδηγοί απορριμματοφόρου), συνεπώς υπάρχει έλλειμμα 5 οδηγών απορριμματοφόρου”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER