Πέμπτη, 06 Απριλίου 2023 08:28

Δώδεκα πύργοι ναυαγοσωστών στις παραλίες του Δήμου Καλαμάτας

Δώδεκα πύργοι ναυαγοσωστών στις παραλίες του Δήμου Καλαμάτας

 

Δώδεκα πύργοι ναυαγοσωστών πρόκειται να τοποθετηθούν και να είναι σε ετοιμότητα και τη φετινή κολυμβητική περίοδο, από Ιούνιο έως και Σεπτέμβριο, στις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου Καλαμάτας, ενώ δύο πύργοι θα λειτουργήσουν, για πρώτη φορά φέτος, στην Ανατολική Παραλία της πόλης ένα μήνα νωρίτερα, τον Μάιο.

Χθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου ενέκρινε ανάδοχο για τη φετινή ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων ακτών, δαπάνης 347.800,71 ευρώ, τον Γεώργιο Μιχαλιό (ήταν και τις προηγούμενες χρονιές) με ποσό. 346.436,68 ευρώ.

Η ναυαγοσωστική κάλυψη στον Δήμο Καλαμάτας αφορά δύο περιόδους: α) Την χρονική περίοδο του Μαΐου, με 2 βάθρα στην Ανατολική Παραλία, “στην παραλία που εφάπτεται στην πόλη και στην οποία παρουσιάζεται χρήση της από τους λουόμενους και τον Μάιο, πριν την έναρξη της κολυμβητικής περιόδου”. β) Από 1η Ιουνίου έως και 30 Σεπτεμβρίου με 12 βάθρα: 6 στην Ανατολική Παραλία, μήκους 2,2 χιλιομέτρων και από 2 στη Δυτική (στον Κορδία), μήκους 650 μέτρων, στο Αλμυρό, μήκους 530 μέτρων και στη Μικρή Μαντίνεια, μήκους 770 μέτρων.