Σάββατο, 08 Απριλίου 2023 09:21

Η Θουρία επιμένει για την αστική συγκοινωνία

 

Ρεπορτάζ: Γιάννης Σινάπης

Να εφαρμοστεί η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας στις 25 Ιανουαρίου, για την επέκταση της αστικής περιοχής στη Θουρία και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την επέκταση της αστικής συγκοινωνίας στο χωριό, ζητούν εκπρόσωποι συλλόγων και ο πρόεδρος της κοινότητας Κώστας Κυριακόπουλος.

Σε δηλώσεις τους στην “Ε” τονίζουν τα θετικά της επέκτασης για το χωριό τους και αναλύουν τους λόγους που επιμένουν στην ικανοποίηση του αιτήματός τους. Διευκρινίζουν ότι “το πρόβλημά μας είναι πώς θα εξυπηρετηθούμε, πώς θα απολαύσουμε τα αγαθά που μας προσφέρει η πόλη. Εμείς να εξυπηρετηθούμε θέλουμε”.

Αναλυτικά, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Θουρίας Μαρία Ζαβιαλέρη σημειώνει ότι “έχουμε παιδιά που πάνε με τα πόδια ή με τα ποδήλατα μέχρι το νοσοκομείο, για να πάρουν το αστικό λεωφορείο για την Καλαμάτα. Γιατί πάνε για άθληση στο στάδιο ή και στο κολυμβητήριο, γιατί έχουν πανελλαδικές”. Κι εξηγεί: “Θα πηγαίνει ο κόσμος για μπάνιο το καλοκαίρι. Σήμερα οι πιο πολλοί δεν πάνε για μπάνιο. Γιατί πρέπει να βγεις, να πάρεις το υπεραστικό και μετά στην Καλαμάτα το αστικό. Και αυτό είναι ταλαιπωρία και κόστος Για τα παιδιά μας, όταν έχεις 3 όπως εγώ, το κόστος είναι μεγάλο”.

Η κ. Ζαβαλιέρη εκτιμά ότι “δεν μπορεί να μας εξυπηρετήσει το υπεραστικό” και αναρωτιέται: “Γιατί να ζητήσουμε την άδειά του, να ζητήσουμε περισσότερα δρομολόγια, αφού δεν μας εξυπηρετεί;”.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Ιουλία Μιχαλοπούλου παρατηρεί ότι “το αστικό εξυπηρετεί, γιατί τα παιδιά μπορεί να πάνε σε διάφορες δουλειές, στο φροντιστήριο, για μπάνιο, όπως και οι μεγάλοι”.

Για την εξυπηρέτηση των κατοίκων του χωριού επισημαίνει πως “θέλω να πάω στην Καλαμάτα για μία ώρα και αναγκαστικά θα κάνω 4. Και θα αναγκαστώ να περπατήσω και να ταλαιπωρηθώ”. Και διευκρινίζει ότι “το πρόβλημά μας είναι πώς θα εξυπηρετηθούμε, πώς θα απολαύσουμε τα αγαθά που μας προσφέρει η πόλη. Να χρειάζονται την ψήφο μας, γιατί είμαστε δημότες Καλαμάτας, αλλά εμείς να μην μπορούμε να απολαύσουμε τα αγαθά της πόλης. Τη λαϊκή που δεν μπορούμε να παρκάρουμε και τον κινηματογράφο που θα πρέπει να έρθει ο άντρας μου να με πάρει, γιατί δεν έχει λεωφορείο να γυρίσω στο χωριό. Εμείς να εξυπηρετηθούμε θέλουμε”.

Η κ. Μιχαλοπούλου ζητεί να προχωρήσει η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την επέκταση, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Γιατί να συναντιόμαστε συνέχεια με τον πρόεδρο, αφού το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ψηφίσει παμψηφεί την επέκταση της αστικής περιοχής στη Θουρία; Επρεπε ο φάκελος να έχει πάει στο επόμενο στάδιο. Μπορεί το ΚΤΕΛ, το οποιοδήποτε ΚΤΕΛ να μπλοκάρει μια απόφαση; Γονείς από τα γειτονικά χωριά θέλουν το αστικό, γιατί θα εξυπηρετήσει τα παιδιά τους. Είναι υποχρέωσή τους να το ολοκληρώσουν, να έχουμε και το τελευταίο θετικό αποτέλεσμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Οχι να μείνει για μήνες ο φάκελος στην Περιφέρεια”.

 

“ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ”

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Μίνα Ντοχά παρατηρεί ότι “εκτός από τα παιδιά συμφέρει και μένα που μένω στην Ανθεια. Θα πάρω το λεωφορείο από την πλατεία της Θουρίας”. Επισημαίνει, ωστόσο, πως “το πιο σημαντικό είναι η ασφάλεια των παιδιών. Και τα παιδιά των γειτονικών χωριών θα εξυπηρετηθούν. Εμείς με τις δουλειές που έχουμε, δεν προλαβαίνουμε να εξυπηρετήσουμε τα παιδιά μας”.

Ο γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Θουρίας Λεωνίδας Κατσιλιέρης κάνει λόγο για ισότιμη μεταχείριση των κατοίκων της περιοχής, σημειώνοντας: “Η φορολογία του Καλαματιανού είναι διαφορετική; Πληρώνουμε κι εμείς δημοτικά τέλη. Γιατί να μην μπορούμε να απολαύσουμε τα ίδια αγαθά; Δεν είναι δυνατό να συζητάμε για τα αυτονόητα, να υπάρχει μυαλό που να μη μας δίνει δίκιο”. Συνεχίζοντας, δηλώνει ότι “δεν φοβάμαι να το πω, το υπεραστικό ΚΤΕΛ εκβιάζει τους προέδρους των άλλων χωριών ότι θα τους κόψει τα δρομολόγια αν έρθει το αστικό στη Θουρία. Τι δουλειά έχει ο πρόεδρος από την Ασπροπουλιά και το Γαρδίκι με το αστικό στη Θουρία;”.

Καταγράφοντας τα οφέλη της επέκτασης της αστικής, ο κ. Κατσιλιέρης σημειώνει πως “το ηθικό και το τίμιο είναι ότι θα πάρει ζωντάνια το χωριό. Το αστικό εξυπηρετεί τα εργοστάσια της περιοχής, τους εργαζόμενους, τα σχολεία με τα παιδιά, όλο τον κόσμο που έχει δικαιώματα. Δεν θα μας κόψουν τα δικαιώματα, τη ζωή τη θέλουμε ολόκληρη, όχι μισή. Απαιτούμε να υπάρχει δημοτική συγκοινωνία με πολλά δρομολόγια, φθηνό εισιτήριο και ασφαλή μετακίνηση”.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, αναρωτιέται: “Τι πράσινη πόλη μας λέει ο δήμαρχος, όταν στην Καλαμάτα δεν έχουμε πού να παρκάρουμε;”.

Ο πρόεδρος του ΑΟ Θουρίας Μίμης Κωστόπουλος ενημερώνει ότι “έχουμε πρόβλημα στις μετακινήσεις για προπονήσεις και αγώνες στην Καλαμάτα” κι εξηγεί: “Αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε τα παιδιά με ΙΧ κάνοντας δρομολόγια 2 και 3 φορές για να τα μεταφέρουμε όλα, με κίνδυνο στον δρόμο. Αν γίνει ατύχημα…”.

Η εκπρόσωπος του Συλλόγου “Εν Χορώ” Φωτεινή Νικολαΐδου θεωρεί ότι “είναι αδιανόητο να μιλάμε και να παλεύουμε για αυτονόητα πράγματα” κι εξηγεί πως “είμαστε δημότες Καλαμάτας και πρέπει να έχουμε τα ίδια δικαιώματα με τους δημότες της πόλης”. Οσον αφορά την προσωπική της εμπειρία, παρατηρεί ότι “όταν το μεγάλο μου παιδί πήγαινε στην Καλαμάτα για φροντιστήριο, κατέβαινε μία ώρα νωρίτερα κι ερχόταν μία ώρα αργότερα, γιατί τότε είχε λεωφορεία” και προσθέτει: “Δεν μπορούμε να παρκάρουμε στο κέντρο της Καλαμάτας και στη λαϊκή. Και να μην ξεχνάμε και τους μεγάλους ανθρώπους”.

 

“ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ”

“Από τα πρώτα θέματα που ασχοληθήκαμε, όταν αναλάβαμε ως Συμβούλιο στην Κοινότητα, ήταν η επέκταση της αστικής περιοχής και συγκοινωνίας”, μας ενημερώνει ο πρόεδρος της Θουρίας Κώστας Κυριακόπουλος και συμπληρώνει πως “συζητήσαμε με τους συλλόγους, με όλους τους ανθρώπους, εργαζόμενους, επαγγελματίες και είδαμε ότι η επέκταση της αστικής έχει πολλά οφέλη για τον τόπο”. Εξηγεί ότι “το χωριό θα πάρει ανάπτυξη, θα νοικιάζονται τα σπίτια, θα γίνει αποκέντρωση, οι εργαζόμενοι θα εξυπηρετούνται από το πρωί μέχρι το βράδυ, καθώς υπάρχουν αρκετές επιχειρήσεις. Θα εξυπηρετούνται ΑμεΑ, ηλικιωμένοι, γυναίκες με καρότσια. Υπάρχει πρόσβαση, έχουμε ράμπα στην πλατεία”.

Για την κατάσταση και τους κινδύνους που υπάρχουν σήμερα, παρατηρεί ότι “μαθητές από τη Σπερχογεία και τον Αντικάλαμο πηγαίνουν με τα πόδια το μεσημέρι όταν σχολάνε και περπατούν στον εθνικό δρόμο που δεν έχει πεζοδρόμιο. Και κάτοικοι πάνε στο νοσοκομείο για να πάρουν το αστικό”.

Ο Κ. Κυριακόπουλος υπενθυμίζει ότι “είναι ξεκάθαρη η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επέκταση της αστικής περιοχής μέχρι τη Θουρία για την καλύτερη εξυπηρέτηση”. Για την επιφυλακτική και διφορούμενη στάση της δημοτικής αρχής, αναφέρει πως “τον Δεκέμβριο του 2021 ο δήμαρχος ανακοίνωσε Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια. Και μίλησε για θετικότατη εξέλιξη και ότι θα απαντά στις μελλοντικές ανάγκες” και σημειώνει: “Και εμείς ζητάμε για 1.500 μέτρα επέκταση της αστικής περιοχής και συγκοινωνίας. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι θα καταλάβουν την ανάγκη. Ψηφίστηκε ομόφωνα η επέκταση, θα πάρουν πίσω την απόφαση;”. Ο πρόεδρος της Θουρίας αναρωτιέται “με τις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις που ανήκει, η Καλαμάτα δεν πρέπει να απεγκλωβιστεί από τα αυτοκίνητα;” και δηλώνει ξεκάθαρα ότι “θα μπει σε άλλο επίπεδο ανάπτυξης η Θουρία και η συγκοινωνία θα συμβάλει”.

Τέλος, για το πρόβλημα εξυπηρέτησης των άλλων χωριών επισημαίνει ότι “ο δήμος θα πρέπει να βρει τη λύση. Οχι ο πρόεδρος της Θουρίας και η Θουρία”.