Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 08:27

Στην Καλλιρρόη από Δευτέρα τα σκουπίδια της Καλαμάτας 

Γράφτηκε από την

 

Από τη Δευτέρα 5 Ιουνίου σταματάει η διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας στη Μαραθόλακκα Ταϋγέτου και ο δήμος θα μεταφέρει με δικά του μέσα και προσωπικό, τα απορρίμματά του στη Μονάδα Επεξεργασία Απορριμμάτων στην Καλλιρρόη.

Αυτό επιβεβαίωσε χθες ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος είχε συνάντηση με εργαζόμενους της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων και Οχημάτων, στα συνεργεία του δήμου.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος ανέφερε σχετικά: “Από τη Δευτέρα 5 Ιουνίου ξεκινά πραγματικά μια νέα εποχή για τον Δήμο Καλαμάτας, καθώς θα σταματήσουν απορριμματοφόρα να πηγαίνουν στη θέση Μαραθόλακκα. Η Μαραθόλακκα που υποστήριξε την αναπτυξιακή προοπτική του δήμου, η πολύπαθη Μαραθόλακκα θα σταματήσει πλέον να λειτουργεί. Είχαμε σχεδιάσει να κάνουμε ένα διαγωνισμό μεταφοράς των απορριμμάτων -που είχε μεγάλο κόστος-, ωστόσο διαπιστώθηκε στην πράξη ότι ενδεχομένως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε και μόνοι μας, καθώς ο Δήμος Καλαμάτας έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια όλο τον στόλο των απορριμματοφόρων του.  Θα τα καταφέρουμε, άλλωστε γι’ αυτό είχα και μια συνάντηση με τους εργαζόμενους, τους οδηγούς του δήμου”.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον δήμο, ο Σταθμός Μεταφόρτωσης που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του δήμου (και του Δήμου Μεσσήνης) κοντά στη ΜΟΛΑΚ, βρίσκεται σε διαγωνιστική διαδικασία, μέσω του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου, έχοντας εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και το σύνολο των απαραίτητων αδειοδοτήσεων.