Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2023 09:06

Καθυστερεί η επέκταση της αστικής περιοχής στη Θουρία

Καθυστερεί η επέκταση της αστικής περιοχής στη Θουρία

 

Η ενίσχυση των δρομολογίων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας προς τα χωριά των Δημοτικών Ενοτήτων Θουρίας,Αριος και Αρφαρών είναι ο λόγος που ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος δεν στέλνει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως οφείλει θεσμικά, την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την επέκταση της αστικής περιοχής και της αστικής συγκοινωνίας στη Θουρία.

Την απάντηση αυτή έδωσε ο ίδιος ο δήμαρχος, το βράδυ της Τετάρτης στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε νέα σχετική ερώτηση του επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας Βασίλη Τζαμουράνη, ο οποίος κατηγόρησε τον δήμαρχο για σοβαρή πειθαρχική παράβαση καθήκοντος, που δεν στέλνει την απόφαση του Δ.Σ.

“Είχαμε πει ότι θα ζητήσουμε από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μεσσηνίας να ενισχύσει τα δρομολόγια. Εχει ενισχύσει τα δρομολόγια και δείχνουν όλοι ικανοποιημένοι, απαντούν ότι είναι ικανοποιημένοι”, απάντησε ο Θαν. Βασιλόπουλος και πρόσθεσε: “Θα περιμένουμε να πάρουμε απαντήσεις από όλες τις κοινότητες κι εφόσον λάβουμε τις απαντήσεις, θα επανέλθουμε για να συζητήσουμε αυτό το θέμα και αυτό θα γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο”.

Να υπενθυμίσουμε ότι το απόγευμα της 25ης Ιανουαρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας είπε τελικά ομόφωνα “ναι” στην επέκταση της αστικής περιοχής στη Θουρία, με την επιφύλαξη της δημοτικής αρχής που αρχικά είχε ζητήσει αναβολή, καθώς και με παρουσία κόσμου από το χωριό που υποστήριξε με θέρμη το αίτημα.

Το θέμα συζητήθηκε τότε στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από αίτημα 18 συμβούλων της μειοψηφίας, ενώ η απόφαση - αίτηση του Συμβουλίου της Κοινότητας Θουρίας ήταν από το 2019.

Γ.Σ.