Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013 20:51

Στο ΕΣΠΑ το δίκτυο ύδρευσης της Μεσσήνης

Γράφτηκε από την

Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε, με απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το έργο της ολοκλήρωσης του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Μεσσήνης, προϋπολογισμού 3.367.000 ευρώ.

Η ένταξη αφορά τη β΄ φάση του έργου, η επιλέξιμη δαπάνη για τις εργασίες της οποίας ανέρχεται σε 2.282.113,82 ευρώ.

Στη φάση αυτή, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, προβλέπονται, κατασκευή αγωγών συνολικού μήκους 18,5 χιλιομέτρων και ειδικότερα, α) από τα όρια Ανδρούσας και Λυκοτράφου έως και την δεξαμενή της Μυρτοποταμιάς, β) έως και την δεξαμενή στη Λευκοχώρα, γ)  έως και την δεξαμενή στο Δρακονέρι, δ) έως και την δεξαμενή στην Ανάληψη, ε) ώς τον υδατόπυργο Μεσσήνης.

Οσον αφορά την κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης για ενίσχυση υδρευτικών αναγκών από τον Αγιο Παύλο προς τα χωριά και τη Μεσσήνη -επιλέξιμης δαπάνης 455.284, 55 ευρώ, το έργο επιδιώκει να λύσει το πρόβλημα ύδρευσης των δημοτικών διαμερισμάτων του Καποδιστριακού Δήμου Μεσσήνης και του Πολύλοφου του τ. Δήμου Ανδρούσας, μεταφέροντας νερό από τις πηγές του Αγίου Παύλου προς τις κατά τόπους δεξαμενές των οικισμών.

Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται, α) κατασκευή του αγωγού δικτύου από τη διασταύρωση του δρόμου Αγιος Παύλος - Πατσέικα με τον δρόμο προς Πολύλοφο έως και την δεξαμενή του Πολύλοφου. β) Κατασκευή αγωγού από τα όρια της Ανδρούσας με το Λυκότραφο.