Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013 13:32

Κλειστή η Ολγας μέχρι και την Παρασκευή

Γράφτηκε από την
Κλειστή η Ολγας μέχρι και την Παρασκευή

Κλειστή από σήμερα Τετάρτη και για 3 ημέρες θα παραμείνει η οδός Βασιλίσσης Ολγας στην Καλαμάτα, από την Αριστομένους μέχρι την Αριστοδήμου, στο πλαίσιο του

έργου ανάπλασης του δυτικού πεζοδρομίου στον κεντρικό δρόμο της πόλης, στο τμήμα από την Φραντζή έως την Ξενοφώντος.
Αυτό γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του ο Δήμος Καλαμάτας διευκρινίζοντας ότι το κλείσιμο της Βασιλίσσης Ολγας γίνεται προκειμένου να συνδεθεί ο αγωγός ομβρίων από το σκάμμα του πιο πάνω έργου με τον αγωγό ομβρίων της οδού Αριστοδήμου. Ανάλογη ρύθμιση για τις ανάγκες του έργου -προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση- θα ισχύσει και για την οδό Ανδρέα Σκιά, από τη Βασιλίσσης Σοφίας μέχρι τη Βασιλίσσης Ολγας.
Συνοψίζοντας στην ανακοίνωσή του, ο δήμος επισημαίνει ειδικότερα ότι κατά την πρώτη φάση της σύνδεσης του αγωγού (από Αριστομένους έως Αριστοδήμου) ισχύουν οι εξής ρυθμίσεις:
«Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης στην Βασιλίσσης Ολγας, από την Αριστομένους έως την Αριστοδήμου.
Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης στην Ανδρέα Σκιά, από την Βασιλίσσης Σοφίας έως την Βασιλίσσης Ολγας.
Κατ’ εξαίρεση, μετά από συνεννόηση με τον εργολάβο που κατασκευάζει το έργο, τα οχήματα που εξυπηρετούν τα ΕΛΤΑ θα μπορούν να προσεγγίζουν το ταχυδρομικό κατάστημα.
Η διάρκεια αυτής της φάσης του έργου υπολογίζεται σε 3 ημέρες, με έναρξη στις 30 Οκτωβρίου για τα χωματουργικά έργα και σε επόμενη χρονική περίοδο θα απαιτηθεί μία ημέρα για ασφαλτόστρωση.
Στην ίδια ανακοίνωση, ο δήμος γνωστοποιεί επίσης ότι κατά τη δεύτερη φάση της σύνδεσης του αγωγού (διάβαση Αριστομένους), «η οποία θα διεξαχθεί στη συνέχεια και σε χρονική περίοδο που θα ανακοινωθεί», θα ισχύσουν οι εξής ρυθμίσεις:
«Απαγόρευση στάθμευσης στην Ξενοφώντος από τις γραμμές του ΟΣΕ έως την Αριστομένους.
Απαγόρευση στάθμευσης στην Αριστομένους από την Φραντζή έως την Βασιλίσσης Ολγας.
Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας του αστικού λεωφορείου, η κατασκευή θα γίνει τμηματικά (πρώτα το μισό, ανατολικό τμήμα και στη συνέχεια το δυτικό τμήμα). Κατά την κατασκευή του ανατολικού τμήματος, και λόγω της στενότητας της οδού, θα δοθεί μέριμνα από τον εργολάβο (για παράδειγμα, διάστρωση με υλικό), ώστε τα οχήματα να διέρχονται από τμήμα του ημιτελούς δυτικού πεζοδρομίου.
Η διάρκεια αυτής της φάσης του έργου υπολογίζεται σε 3 ημέρες, με έναρξη μετά τη φάση α΄, για τα χωματουργικά έργα και σε επόμενη χρονική περίοδο θα χρειασθεί μία ημέρα για ασφαλτόστρωση.
Σε περίπτωση που υπάρξουν απρόβλεπτες καταστάσεις (όπως καιρικές συνθήκες, προβλήματα με δίκτυα οργανισμών κοινής ωφέλειας κ.λπ.) η διάρκεια των απαιτούμενων ρυθμίσεων θα παραταθεί μέχρι την ολοκλήρωση του έργου» καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου, με την οποία «καλούνται οι οδηγοί και οι διαβάτες να δίδουν ιδιαίτερη προσοχή και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις του συνεργείου».


NEWSLETTER