Σάββατο, 02 Νοεμβρίου 2013 11:02

Ελεγχόμενη στάθμευση χωρίς Δημοτική Αστυνομία

Ελεγχόμενη στάθμευση χωρίς Δημοτική Αστυνομία

Η Δημοτική Αστυνομία καταργήθηκε, αλλά ο Δήμος Καλαμάτας εξακολουθεί να φροντίζει και να "επενδύει" στην ελεγχόμενη στάθμευση.

 Και το κάνει για να αποτραπεί η κυκλοφοριακή ζούγκλα στο κέντρο της πόλης και για να συνεχίσει να έχει έσοδα.
Υπάλληλοι έχουν αναλάβει τον έλεγχο των πάρκινγκ του Νέδοντα και των θέσεων στους δρόμους γύρω από την πλατεία.
Οι υπάλληλοι που συναντήσαμε στο νότιο μεγάλο πάρκινγκ (Πέτρος Μανουσιώτης, Κλεάνθης Βοσνάκης, Γιώργος Καρούμπας), μας είπαν ότι παρατηρείται αύξηση στη διάθεση των καρτών στάθμευσης και η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών πειθαρχεί και τηρεί τη ελεγχόμενη στάθμευση, τοποθετώντας στο παρμπρίζ κάρτα ή κάρτες, ανάλογα με τη διάρκεια που παρκάρουν. Υπενθυμίζουμε ότι με την κάρτα ο οδηγός πληρώνει 50 λεπτά την ώρα. Στην περιοχή κάρτες διατίθενται σε 2 φαρμακεία στη Νέδοντος, πριν το πάρκινγκ και στο περίπτερο στην Αρτέμιδος, πίσω από το Δημαρχείο. Κάρτες πωλούνται σε αρκετά άλλα καταστήματα σε όλη την πόλη.
Κάνοντας μια βόλτα, είδαμε ότι σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα είχαν κάρτες. Με τη συνεχή παρουσία και τους ελέγχους των δημοτικών υπαλλήλων έχει μειωθεί η παραβατικότητα. Υπήρχαν και αυτοκίνητα με 4 και 5 κάρτες ντόπιων, αλλά και Αθηναίων οδηγών.
Μια γυναίκα από την Αθήνα που μόλις είχε παρκάρει και είχε βάλει 4 κάρτες, τόνισε ότι εδώ είναι πανηγύρι, λόγω της χαμηλής τιμής. Στην Αθήνα πληρώνει 5 ευρώ την πρώτη ώρα και από κει και μετά 1 ευρώ ανά μία ώρα. «Τα 50 λεπτά δε θα μπορούσα ποτέ να το φανταστώ», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Οι υπάλληλοι του δήμου δίνουν και οι ίδιοι κάρτες στην είσοδο του πάρκινγκ κυρίως σε ηλικιωμένους και σε ξένους, που δε γνωρίζουν πού θα βρουν.
Πάντως, δε λείπουν και οι "πονηροί" οδηγοί. Ενας είχε αφήσει παλιά κλήση, του Ιουνίου, όμως ο παρατηρητικός υπάλληλος θυμήθηκε ότι δεν είχε κόψει κλήση και τιμώρησε την "πονηριά" με την κλήση της ημέρας.