Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2023 20:54

“Λαϊκή Συσπείρωση” Πύλου για προβλήματα κακοκαιρίας

“Λαϊκή Συσπείρωση” Πύλου για προβλήματα κακοκαιρίας

 

Τις κυβερνήσεις, τη σημερινή και τις προηγούμενες, τη δημοτική αρχή και τη μείζονα αντιπολίτευση επικρίνει για τις πλημμύρες στην Πύλο, η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Πύλου - Νέστορος.

Κι εκτιμά πως “το αφήγημα ότι δήμος και Περιφέρεια δουλεύουν για την προστασία του πολίτη, ξέφτισε με τη χτεσινή καταιγίδα και στον δήμο μας”.

Χαρακτηριστικά η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Πύλου - Νέστορος αναφέρει:

“Όλοι παρακολουθήσαμε τις απίστευτες εικόνες μετά την χτεσινή βροχή στην Πύλο με τους δρόμους και την πλατεία να έχουν μετατραπεί σε βούρκο με λάσπες.  Φέρνει τρόμο και τραγικούς συνειρμούς το τι ακόμα μπορεί να γίνει σε κάποιο πιο έντονο φαινόμενο, όπως του περασμένου μήνα στη Θεσσαλία. Αποτελεί όμως και τραγική ειρωνεία σε μια περίοδο μετά τον απολογισμό της δημοτικής αρχής αλλά και της αντιπολίτευσης, που ήταν στο τιμόνι του δήμου τα προηγούμενα χρόνια, όπου παρουσιάστηκε το «μεγαλείο» των έργων που έγιναν, να βλέπουμε αυτές τις εικόνες. Το αφήγημα ότι δήμος και Περιφέρεια δουλεύουν για την προστασία του πολίτη, ξέφτισε με τη χτεσινή καταιγίδα και στον δήμο μας.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι και χωράφια είναι τελικά μερικά από τα αποτελέσματα της άναρχης τουριστικής ανάπτυξης που συντελείται στη περιοχή και μετατρέπει ολόκληρες πλαγιές σε πίστες του γκολφ.

Για την κατάσταση που επικρατεί μοναδικοί υπεύθυνοι είναι οι κυβερνήσεις, τόσο η σημερινή της Ν.Δ. όσο και όλες οι προηγούμενες και η διαχρονική πολιτική τους, όπως και η πολιτική που εφαρμόζουν η Περιφέρεια και δημοτική αρχή. Κι αυτό γιατί αντιμετωπίζουν την αναγκαία αντιπλημμυρική προστασία ως «περιττό κόστος» και χρόνια τώρα αδιαφορούν όταν πρέπει να καλύψουν τις λαϊκές ανάγκες.

Τελικά τα μεγάλα λόγια για την μετατροπή της Πύλου σε Μονακό με την κατασκευή μαρίνας που θα δένουν τα κότερα εκατομμυριούχων δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματική εικόνα, δηλαδή ότι ο λαός είναι απροστάτευτος, στη λογική του «πάμε και όπου βγει»…

Υ.Γ. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι οι απερχόμενες δημοτικές αρχές που αναμετρούνται στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών τήρησαν την δέσμευση τους: Δημιούργησαν την «μαρίνα της Πύλου» όχι απλά στο λιμάνι, αλλά μέσα στην ίδια την πόλη γιατί σήμερα και στην επόμενη βροχή θα χρειαζόμαστε βάρκες για να μπορούμε να επιπλεύσουμε στα λασπόνερα. Ας τους βουλιάξει ο λαός σε αυτά με τον αγώνα του”.