Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2023 22:35

Στις 15 Νοεμβρίου στην Καλαμάτα οι σωλήνες για αγωγό ύδρευσης

Στις 15 Νοεμβρίου στην Καλαμάτα οι σωλήνες για αγωγό ύδρευσης

“Ο αγωγός ταξιδεύει, στις 15 Νοεμβρίου θα είναι στο λιμάνι της Καλαμάτας”, δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, το βράδυ της Δευτέρας, για τον πολυπόθητο νέο αγωγό Φ800 μεταφοράς νερού από το Πήδημα στην πόλη.

Πρόκειται, όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος, για τα πρώτα 5 χιλιόμετρα του αγωγού που φορτώθηκαν στην Κίνα. Ανέφερε πως υπήρχε ένα θέμα με το μηχάνημα που θα τον ξεφόρτωνε στο λιμάνι της Καλαμάτας, το οποίο ξεπεράστηκε, βρέθηκε κι ένα μικρό καράβι που τον μεταφέρει και οι πρώτες παρτίδες θα έρθουν και θα ξεφορτωθούν κανονικά.

Να υπενθυμίσουμε ότι μετά τον Δεκαπενταύγουστο, σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης Μιχάλης Βασιλειάδης, είχαν πει ότι “τέλη Αυγούστου φορτώνονται από λιμάνι της Κίνας οι πρώτες παρτίδες του αγωγού Φ800 μεταφοράς νερού και μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να ξεκινήσει το κυρίως έργο”, ενημερώνοντας για το πρόσφατο ταξίδι του δεύτερου στην Κίνα, μαζί με στελέχη της αναδόχου εταιρείας (“Θέμελη Α.Ε.”), στο εργοστάσιο όπου κατασκευάζεται ο αγωγός.

Τότε ο κ. Βασιλόπουλος είχε αναφέρει ότι “έχει ληφθεί απόφαση παράτασης, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο εντός πλαισίου, δίχως να υπάρξει κίνδυνος για την εξασφαλισμένη χρηματοδότησή του”.

Γ.Σ.