Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013 21:30

"Εγκληματικές ευθύνες για τις πλημμύρες" καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση

Γράφτηκε από την
"Εγκληματικές ευθύνες για τις πλημμύρες" καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση

"Οι προχθεσινές καταστροφές στην πόλη της Καλαμάτας και στον ευρύτερο Δήμο Καλαμάτας απέδειξαν τις τεράστιες ελλείψεις στην αντιπλημμυρική προστασία του δήμου και τις εγκληματικές ευθύνες του κράτους και της τοπικής διοίκησης".

 

Αυτό σημειώνει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Νίκος Διασάκος, επικεφαλής του συνδυασμού Λαϊκή Συσπείρωση. Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνει: 

"Σαν Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας, στο Δημοτικό Συμβούλιο, επιμένουμε διαχρονικά στην λήψη μέτρων για την αντιπλημμυρική προστασία, καθώς και την αντισεισμική και αντιπυρική θωράκιση  του δήμου. Η δημοτική αρχή Καλαμάτας, όμως, επιμένει σε έργα βιτρίνας που είναι επιλέξιμα για χρηματοδότηση και όχι σε έργα που προστατεύουν και ανακουφίζουν την ζωή των κατοίκων του.

Καλούμε τον Δήμο Καλαμάτας και την Περιφερειακή Διοίκηση να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών στις δημόσιες υποδομές, και να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση, πλήρη αποζημίωση των πληγέντων». 

Με την ίδια ανακοίνωση καλούνται «οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα του Δήμου Καλαμάτας να οργανώσουν την πάλη τους, διεκδικώντας έργα που να ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες, σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των δημοτικών - περιφερειακών αρχών".

 

 


NEWSLETTER