Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023 16:00

Καλαμάτα: Δύο αντιδήμαρχοι κατηγορούμενοι

Καλαμάτα: Δύο αντιδήμαρχοι κατηγορούμενοι

Κατηγορούμενοι στο δικαστήριο πάνε οι αντιδήμαρχοι Καλαμάτας Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος και Αναστάσης Σκοπετέας, για κατηγορίες που τους αποδίδονται κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Αύριο η Οικονομική Επιτροπή του δήμου αναμένεται να εγκρίνει τη νομική υποστήριξή τους στο δικαστήριο από τον δήμο.

Σύμφωνα με τις εισηγήσεις:

α) Στον αντιδήμαρχο Δ. Μαστραγγελόπουλο αποδίδεται (υπό την ιδιότητά του ως αντιδημάρχου Καλαμάτας Συντήρησης Υποδομών) “το αδίκημα της παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου, και ειδικότερα για αναφερόμενη παράλειψη να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για τον καθαρισμό και την αποκατάσταση ρυθμιστικών πινακίδων του Κ.Ο.Κ. σε διάφορα σημεία αρμοδιότητας του Δήμου Καλαμάτας, με αποτέλεσμα να ματαιώσει κάθε ενέργεια για την άρση του υφιστάμενου κινδύνου για αόριστο αριθμό χρηστών των οδών. Πράξη που φέρεται να τελέστηκε κατά το χρονικό διάστημα από 17-9-2019 έως 17-1-2020. Η υπόθεση στην οποία συγκατηγορούμενη είναι και η διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Χριστίνα Λυκουργιά εκδικάζεται ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας κατά τη δικάσιμο της 17-11-2023”.

β) Στον αντιδήμαρχο Αν. Σκοπετέα αποδίδεται (υπό την ιδιότητά του ως αντιδημάρχου Καλαμάτας) “το αδίκημα της σωματικής βλάβης εξ αμελείας, και ειδικότερα για αναφερόμενη επίθεση και δάγκωμα αδέσποτου σκύλου στη μηνύτρια Π.Γ. - Α., περιστατικό το οποίο φέρεται να συνέβη την 10-04- 2022”. Σύμφωνα με το συνημμένο στην αίτηση κλητήριο θέσπισμα του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, η υπόθεση εκδικάζεται ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου κατά τη δικάσιμο της 01-12-2023”.

Γ.Σ.