Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2024 17:25

Το δικό τους γραφείο αποκτούν οι μειοψηφίες του Δήμου Καλαμάτας

Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας οι μειοψηφίες του Δήμου Καλαμάτας θα έχουν δικό τους γραφείο στο Δημαρχείο με υπάλληλο, όπως υποσχέθηκε χθες, στην πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, ο δήμαρχος και πρόεδρός της Θανάσης Βασιλόπουλος.

Ανέφερε, αρχικά, ότι πάρα πολλά γραφεία στο Δημαρχείο είναι κλεισμένα με αρχεία υπηρεσιών, ωστόσο, επεσήμανε πως με σωστό προγραμματισμό θα εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των υπηρεσιών, αλλά θα βρεθεί και γραφείο για τις μειοψηφίες, ενώ από τον Φεβρουάριο θα δημιουργηθεί και θα λειτουργήσει ξανά η αίθουσα συνεδριάσεων στον 2ο όροφο, για να συνεδριάζει εκεί η Δημοτική Επιτροπή (σε αυτή συνεδρίαζαν παλιότερα η Οικονομική και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής).

Να υπενθυμίσουμε ότι την περασμένη αυτοδιοικητική περίοδο παρά τις πιέσεις των παρατάξεων των μειοψηφιών και τις υποσχέσεις του δημάρχου, οι μειοψηφίες δεν απέκτησαν τελικά γραφείο.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ

Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής - προβλέπεται να είναι από τη μειοψηφία - εξελέγη ομόφωνα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Τζαμουράνης, ο οποίος αυτοπροτάθηκε.

Με αφορμή προβλήματα στη λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου την περασμένη περίοδο, ο Β. Τζαμουράνης ζήτησε οι εισηγήσεις των θεμάτων να είναι έγκαιρα στο διαδίκτυο και να είναι σαφείς, όχι άλλα να αναφέρει η γραπτή εισήγηση και άλλα να εισηγείται ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Γ.Σ.