Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2024 17:45

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Κοπή πίτας με βολές Τζαμουράνη

Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας: Κοπή πίτας με βολές Τζαμουράνη

Την πίτα του έκοψε χθες το βράδυ, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας. Τυχερός με το φλουρί, ήταν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος, ο οποίος πήρε ως δώρο αντίγραφο της Προειδοποίησης προς τις Ευρωπαϊκές Αυλές και δύο βιβλία.

Την πίτα ευλόγησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο οποίος ευχήθηκε αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου προς ωφέλεια του τόπου, μέσα από ενότητα.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος μίλησε για προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας και για δρόμο προς την κλιματική ουδετερότητα και την ψηφιακή μετεξέλιξη.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Τζαμουράνης, κάνοντας μια αναλυτική πολιτική τοποθέτηση, επέκρινε το γεγονός ότι η αυτοδιοίκηση έχει μετατραπεί σε μηχανισμό προώθησης ημετέρων. Παρατήρησε ότι η αύξηση των έμμισθων θέσεων και ο διπλασιασμός των αμοιβών, δίνουν λάθος μηνύματα. Επεσήμανε πως αρκετά έργα και σοβαρά ζητήματα παραμένουν σε εκκρεμότητα και μίλησε για προκλήσεις με σωστό προγραμματισμό και ιεράρχηση, όπως η κλιματική αλλαγή, το παραλιακό μέτωπο, τις πολεοδομικών μελέτες, την ενεργοποίηση της ενεργειακής κοινότητας.

Ο Β. Τζαμουράνης ξεκαθάρισε ότι δεν θα είμαστε συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση, αλλά θα είμαστε γόνιμη κι εποικοδομητική αντιπολίτευση, αυστηροί στην αλαζονεία και την κακοδιαχείριση.

Γ.Σ.