Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2013 17:16

Επιπλέον αντίτυπα του λευκώματος για την Καλαμάτα ζητάει να τυπωθούν ο Μπεχράκης

Επιπλέον αντίτυπα του λευκώματος για την Καλαμάτα ζητάει να τυπωθούν ο Μπεχράκης

Την ανάγκη να εκδοθούν επιπλέον αντίτυπα του λευκώματος των ΓΑΚ Μεσσηνίας ''Η Καλαμάτα μέσα από τον φακό του Χρήστου Αλειφέρη, 1937-1974'' σημειώνει με σχετική δήλωσή του ο δημοτικός σύμβουλος Σταμάτης Μπεχράκης, επικεφαλής του Δικτύου Ενεργών Πολιτών.

 

Σημειώνει ειδικότερα ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας:

«Μεγάλη είναι η ζήτηση και απήχηση που βρίσκουν στους Καλαματιανούς, στους μεγαλύτερους σε ηλικία που έζησαν τα γεγονότα, αλλά και σε νεότερες ηλικίες, τα φωτογραφικά ντοκουμέντα της άκρως ενδιαφέρουσας έκδοσης των ΓΑΚ Μεσσηνίας ''Η Καλαμάτα μέσα από τον φακό του Χρήστου Αλειφέρη, 1937-1974'' των κυριών Αναστασίας Μηλίτση - Νίκα και Σταυρούλας Βερράρου.

 

Η ζήτηση αυτή ίσως πρέπει να οδηγήσει σε συμπληρωματική εκτύπωση αντιτύπων του λευκώματος, ώστε να καλυφθεί η παρατηρούμενη έλλειψη. Ο περιορισμένος αριθμός αντιτύπων, όπως αποδείχθηκε στις λίγες μόλις μέρες που έχουν περάσει από την ημέρα που δόθηκε στο κοινό, δεν ήταν αρκετός για το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνουν οι Καλαματιανοί για ιστορικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην πόλη τους, αλλά και για τις πολεοδομικές και πολιτισμικές αλλαγές που έχουν συμβεί στο χώρο που ζουν».