Κυριακή, 12 Μαϊος 2024 12:41

Με καλούς ρυθμούς προχωρούν Γυμνάσιο και αποχέτευση στην Κορώνη (βίντεο)

Με καλούς ρυθμούς προχωρούν Γυμνάσιο και αποχέτευση στην Κορώνη (βίντεο)

 

 

Το νέο Γυμνάσιο - Λύκειο και η αποχέτευση Κορώνης προχωρούν με πολύ καλούς ρυθμούς, ενώ έχει δημοπρατηθεί και ο βιολογικός καθαρισμός.

Αυτά επεσήμανε την Παρασκευή, μέρα - γιορτής της πολιούχου της Κορώνης Παναγίας Ελεήστριας, σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας.

Ο δήμαρχος ανακοίνωσε την προοπτική της λύσης του προβλήματος του πάρκινγκ και της ανακούφισης του κυκλοφοριακού της Κορώνης με τη βοήθεια δύο σημαντικών ανθρώπων της περιοχής, καθώς και τη λειτουργία σταθμού ΕΚΑΒ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερωτήσεις μας για τα σοβαρά ζητήματα της Κορώνης, ο Π. Καρβέλας σημείωσε:

“- Το νέο Γυμνάσιο - Λύκειο προχωράει με εντατικούς ρυθμούς. Οπως προχωρούν οι εργασίες φαίνεται ότι εντός του 2025 θα έχουμε τα εγκαίνια της λειτουργίας του νέου σχολείου. Η απορροφητικότητα είναι περίπου στο 50% του προϋπολογισμού και τα έργα προχωρούν με ταχείς ρυθμούς.

- Η αποχέτευση και αυτή προχωράει με πάρα πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς. Βέβαια ενόψει καλοκαιρινής περιόδου και λόγω των ιδιαίτερων δυσκολιών που υπάρχουν στην Κορώνη, τα έργα θα παρουσιάσουν μια ύφεση και θα κινηθούν σε περιφερειακό επίπεδο. Πιστεύω, όμως, ότι το έργο αυτό θα πάει καλά. Είναι ένα πολύ δύσκολο έργο με πολλά προβλήματα, αλλά προχωράει κανονικά.

- Το έργο του βιολογικού έχει δημοπρατηθεί και είμαστε στη διαδικασία της επιλογής αναδόχου, σε τελικό στάδιο.

- Η αναθεώρηση του σχεδίου πόλης της Κορώνης έχει προχωρήσει, αλλά όπως ξέρετε, τα πολεοδομικά παρουσιάζουν πολλά προβλήματα Είναι, όμως, κοντά στην ολοκλήρωσή του, στην πράξη ανάρτησης και πιστεύω ότι και αυτό θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2024”.

ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ

- Για το πάρκινγκ και το κυκλοφοριακό ανακοίνωσε:

“Ενα μεγάλο θέμα για την Κορώνη είναι το κυκλοφοριακό. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται επιτυχώς με τη βοήθεια δύο σημαντικών ανθρώπων της Κορώνης (δεν θέλω να κατονομάσω για την ώρα), της αγοράς ενός μεγάλου οικοπέδου περίπου 12 στρέμματα σε μια πάρα πολύ καλή τιμή, το οποίο θα λύσει το πρόβλημα του πάρκινγκ και ταυτόχρονα θα δώσει μια νέα είσοδο από την πύλη του παλιού πλέον Γυμνασίου – Λυκείου, ώστε η Κορώνη να ανακουφιστεί κυκλοφοριακά”.

- Για το κάστρο:

“Επίσης, αν κοιτάξετε πίσω σας το κάστρο της Κορώνης, οι εργασίες στερέωσης προχωρούν κανονικά, το έργο βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό ρυθμό και βαίνει προς ολοκλήρωση. Βέβαια, το κάστρο έχει πολλές ανάγκες. Διεκδικούμε και συγχρηματοδοτούμε τις μελέτες, όπου αυτό μας ζητείται και όπου μπορούμε, ώστε να μπορέσουμε να σώσουμε αυτό το πραγματικό μοναδικό μνημείο”.

- Για το ζήτημα του υγειονομικού κενού:

“Το μεγάλο θέμα της Ανατολικής Πυλίας είναι το θέμα της προσφερόμενης υγείας. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλο, που είναι εδώ, για την επιτυχή συνεργασία που είχαμε, ώστε να λειτουργήσει τουλάχιστον τους καλοκαιρινούς μήνες ΕΚΑΒ στην περιοχή. Εμείς δίδουμε από τη μεριά μας ό,τι μας ζητήθηκε και πιστεύω ότι και η Πολιτεία θα ανταποκριθεί να μπορέσουμε να έχουμε ΕΚΑΒ και γρήγορες διακομιδές προς το Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Γιατί όπως είδατε σήμερα το πρωί που ήρθατε, για να έρθεις από την Καλαμάτα στην Κορώνη θέλεις μία ώρα με 5 με 10 λεπτά φυσιολογικά. Αυτό επιβαρύνεται το καλοκαίρι πιο πολύ και υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.

Το δεύτερο είναι η βελτίωση του Περιφερειακού Ιατρείου σε λειτουργία αυξημένης εφημερίας. Δηλαδή, 24 ώρες να υπάρχει ένας γιατρός και να προσφέρει και τα Σαββατοκύριακα. Γιατί και το Κέντρο Υγείας Μεσσήνης που υπάγεται υγειονομικά η Κορώνη, είναι μακριά και ο Κ.Υ. Πύλου είναι εξίσου μακριά”.