Τετάρτη, 29 Μαϊος 2024 21:30

“Πατάτες για Καλό Σκοπό” στο Αγρόκτημα του Πανεπιστημίου

“Πατάτες για Καλό Σκοπό” στο Αγρόκτημα του Πανεπιστημίου

Εκπροσώπους από τον Δήμο Καλαμάτας και αναγνωρισμένες εταιρείες παγκόσμιας εμβέλειας που δραστηριοποιούνται στον γεωργικό τομέα, στην έρευνα, στην καινοτομία και στη βιώσιμη ανάπτυξη, θα υποδεχθεί το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Λαχανοκομίας, την Δευτέρα 3 Ιουνίου, από τις 12.30 το μεσημέρι, στο Αγρόκτημα του Πανεπιστημίου, στον Αντικάλαμο.

Η συνάντηση θα έχει το χαρακτήρα “Field day” και θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της παρουσίασης, του από κοινού πρότζεκτ, “Πατάτες για Καλό Σκοπό” στο χώρο του Αγροκτήματος, όπου καλλιεργούνται 3 στρέμματα πατάτας για εκπαιδευτικό και κοινωφελή σκοπό, μέσω χορηγιών.

Στο “Field day” θα έχουν την ευκαιρία όλοι οι συμμετέχοντες να παρουσιάσουν τη δύναμη της συνέργειας για τη δημιουργία ενός πρότζεκτ που σκοπός του είναι: Η εκπαίδευση των φοιτητών/τριων της Γεωπονίας και της Αγροδιατροφής στη λίπανση, τη φυτοπροστασία και στις νέες τεχνολογίες και καλλιεργητικές πρακτικές που εφαρμόζονται στην καλλιέργεια πατάτας. Η προσφορά του Πανεπιστημίου προς την κοινωνία. Η συνεργασία μεταξύ της πανεπιστημιακής κοινότητας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της αγροτικής επιχειρηματικότητας για κοινωφελή και εκπαιδευτικό σκοπό.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Χαιρετισμός από εκπρόσωπο του Τμήματος Γεωπονίας. α) 12.30 με 13.00, τον επιστημονικό συνεργάτη του δημάρχου Καλαμάτας Φώτη Ασημακόπουλο, με θέμα “Συνεργασίες μεταξύ Δήμου Καλαμάτας και Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Λαχανοκομίας. β) 13.00 με 13.30, την διευθύντρια μάρκετινγκ της Compo Expert (Προϊόντα Θρέψης φυτών) Σωτηρία Μαρουλά, με θέμα “Ο ρόλος της Compo Expert προς την αειφορία. γ) 13.30 με 14.00, τον διευθυντή πωλήσεων της UPL (Φυτοπροστασία και Βιολύσεις) Χρήστο Μηλιώνη, με θέμα “Η προσφορά της γεωργίας στο κοινωνικό σύνολο”. δ) 14.00 με 14.30, τον υπεύθυνο της Ανάπτυξης Ποικιλιών της Agrimore (Σποροπαραγωγή, Λιπάσματα) Δημήτριο Καρρόπουλο, με θέμα “Καλλιέργεια πατάτας”. ε) 14.30 με 15.00, τον επιστημονικό υπεύθυνο της Green Projects (Αγροτεχνολογία) Νίκο Τσότσολα, με θέμα “Βιωσιμότητα, τεχνολογία και καινοτομία στη
γεωργία”.

Η συνάντηση θα ολοκληρωθεί με διαλογική συζήτηση.