Τετάρτη, 29 Μαϊος 2024 22:10

Διαβούλευση για ΟΧΕ Ταϋγέτου στην Αλαγονία

Διαβούλευση για ΟΧΕ Ταϋγέτου στην Αλαγονία

Στην Αλαγονία ολοκληρώθηκε χθες ο κύκλος των δημόσιων διαβουλεύσεων για την ΟΧΕ Ταϋγέτου.

Η ενημερωτική εκδήλωση, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης, πραγματοποιήθηκε παρουσία του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου, αντιδημάρχων, προέδρων κοινοτήτων του Ταϋγέτου, αιρετών, υπηρεσιακών στελεχών του δήμου, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων και κατοίκων της περιοχής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον δήμο, κατατέθηκαν προτάσεις, ιδέες και απόψεις που συμπληρώνουν καταληκτικά την τρίμηνη δουλειά, που εκπονεί ο Δήμος Καλαμάτας για την οργάνωση του ορεινού όγκου Ταΰγετου, μαζί με τις προτάσεις και την προεργασία που έχουν γίνει σχετικά τα τελευταία χρονιά.

Ο δήμαρχος τόνισε για ακόμα μια φορά ότι η ΟΧΕ Ταϋγέτου φιλοδοξεί να απαντήσει στις ανάγκες για την αειφόρο ανάπτυξη των οικισμών του Ταϋγέτου και να δώσει απαντήσεις ως προς την αντιμετώπιση των προβλημάτων στις περιοχές του σε Μεσσηνία και Λακωνία. Εστίασε σε μία σειρά από τομείς και δράσεις που περιγράφονται στον υπό εκπόνηση σχεδιασμό του δήμου και επανέλαβε την ανάγκη να ανοίξει μία ουσιαστική συζήτηση, μέσω συνεργασίας των Δήμων Καλαμάτας και Σπάρτης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για τη δημιουργία ενός Φορέα Διαχείρισης με επίκεντρο τον Ταΰγετο.