Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2013 07:45

Οι Αμερικάνοι ενδιαφέρονται για το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα ενδιαφέρεται για συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει και την αξιοποίηση του Μεγάρου Χορού για πολιτιστικές εκδηλώσεις, σύμφωνα με την πρόταση του δημάρχου.

Οπως έγινε, χθες, γνωστό από το δήμο, πριν από ένα μήνα περίπου, «επισκέφθηκαν την Καλαμάτα, ξεναγήθηκαν στο Μέγαρο Χορού και συναντήθηκαν με στελέχη του δήμου, ο Τόμας Πιρς - σύμβουλος δημοσίων θεμάτων της πρεσβείας των ΗΠΑ και μία συνεργάτιδά του. Η αμερικάνικη πρεσβεία ενδιαφέρεται για συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και ο δήμαρχος, με επιστολή του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον αυτό. Πρότεινε, δε, σε συνέχεια των συζητήσεων που διεξήχθησαν, ως πιθανά θεματικά πεδία αμοιβαίου ενδιαφέροντος (ενδεικτικά, αλλά όχι αποκλειστικά) τα ακόλουθα: 1) Αξιοποίηση του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας για πολιτιστικές εκδηλώσεις. 2) Αποστολή ντοκιμαντέρ χωρίς κόστος, για προβολή στο Πανόραμα Ντοκιμαντέρ που θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα.

3) Πρόγραμμα εκπαίδευσης με Αμερικανούς ειδικούς διδάσκοντες, για μέλη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, σχετικά με τη δημιουργία μικρής επιχείρησης (κατάστημα, βιοτεχνία κ.λπ.) 4) Πρόγραμμα εκπαίδευσης ομάδας αγροτών από το Δήμο Καλαμάτας, στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, με έμφαση στην αγροτική επιχειρηματικότητα, το μάρκετινγκ αγροτικών προϊόντων κ.ά.».