Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024 17:48

29 φιάλες αίμα σε αιμοδοσία στο δημαρχείο Καλαμάτας

29 φιάλες αίμα σε αιμοδοσία στο δημαρχείο Καλαμάτας

 

Είκοσι εννέα φιάλες με αίμα συγκεντρώθηκαν στη χθεσινή εθελοντική αιμοδοσία, που οργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μεσσηνίας, στο Δημαρχείο Καλαμάτας.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του σωματείου, για προσφοράς ζωής και βοήθειας προς τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη και τον συνάδελφο, που κάποια στιγμή μπορεί να χρειαστεί αίμα.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μεσσηνίας οργανώνει αιμοδοσία 2 φορές τον χρόνο.

Ο αντιπρόεδρος του σωματείου Βασίλης Τζαμουράνης σημείωσε πως “είναι σημαντική και αναγκαία η προσφορά αίματος. Το αίμα είναι πολύτιμο. Το αίμα που συγκεντρώνουμε, προσφέρεται στους δημοτικούς υπαλλήλους. Είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους”.

Από τους εθελοντές αιμοδότες που συμμετείχαν στη χθεσινή δράση:

Ο Κλεάνθης Βοσνάκης παρατήρησε ότι “το αίμα είναι δώρο ανεκτίμητης αξίας, γιατί σώζεις τους συνανθρώπους σου και κάνει καλό στον εαυτό σου. Δίνοντας αίμα βοηθάς σε ένα έκτακτο συμβάν, σε ένα τροχαίο. Μια φορά το χρόνο συμμετέχω στην αιμοδοσία του σωματείου. Οι συνάδελφοι το έχουν πάρει το μήνυμα και δίνουν αίμα”.

Η Μαριάννα Μάλαμα επεσήμανε πως “προσφέρουμε στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη το αίμα, αλλά να υπάρχει αν χρειαστεί και για τους δικούς μας ανθρώπους. Δεν αντιμετωπίζεις πρόβλημα, 10 λεπτά είμαστε εδώ και θα φύγουμε να πάμε να ξεκουραστούμε”.

Ο Γιώργος Αναστασόπουλος σημείωσε πως “5 λεπτά από τη ζωή μας σώζουν από έναν έως τρεις ανθρώπους. Είναι μία διαδικασία τελείως ανώδυνη και δίνεις κάτι που αναπληρώνεται από τον οργανισμό σου σε περίπου 2- 3 λεπτά”.

Η Δήμητρα Λυμπεροπούλου παρατήρησε ότι “είναι υποχρέωσή μας να δίνουμε αίμα για τον συνάνθρωπό μας, να δίνουμε ζωή/ Και όποτε μπορούμε, πρέπει να το κάνουμε εθελοντικά. Δίνω πάντα αίμα και προσπαθώ να βοηθάω τον συνάνθρωπο”.

Γ.Σ.