Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024 10:30

Συνεδρίαση λογοδοσίας στον Δήμο Μεσσήνης

Συνεδρίαση λογοδοσίας στον Δήμο Μεσσήνης

Εξι ερωτήσεις - θέματα που έχουν καταθέσει σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας και 2 που έχουν υποβληθεί από προέδρους κοινοτήτων, πρόκειται να συζητηθούν στη σημερινή 3η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, στις 7.30 το απόγευμα.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, αυτές οι ερωτήσεις - θέματα είναι: 1) Του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κώστα Γεωργακόπουλου με θέμα την ΚΕΑΔΗΜ - γενικά. 2) Της συμβούλου Σοφίας Γιάνναρη με θέμα την καθαριότητα. 3) Του συμβούλου Γιάννη Διονυσόπουλου με θέμα το έργο αποχέτευσης στο Πεταλίδι. 4) Του συμβούλου Κώστα Θεοδωρακόπουλου με θέμα τα ΚΕΠ. 5) Του συμβούλου Κώστα Κατσούλη με θέμα τη διαχείριση των υδάτινων πόρων. 6) Του συμβούλου Κώστα Μαλιώτη με θέμα Κτήριο Τσερπέ. Ο.Τ. 157 του αναθεωρημένου ρυμοτομικού σχεδίου Μεσσήνης.

Οσον αφορά αυτές των προέδρων, είναι του προέδρου της Κοινότητας Πανιπερίου Ανδρέα Χριστόπουλου με θέμα τις εργασίες επισκευής του παλιού δρόμου Τζάνε - Πανιπέρι και του προέδρου της Κοινότητας Ανδρούσας Νίκου Χονδρού.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

Μία ώρα πριν, στις 6.30 το απόγευμα, έχει προγραμματιστεί τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, με πιο σημαντικό θέμα την έγκριση της απόφασης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜ για τη λήψη περιοριστικών μέτρων και την επιβολή προστίμων για αλόγιστη χρήση νερού.

Στην ίδια συνεδρίαση αναμένεται το Συμβούλιο να εγκρίνει άλλη απόφαση του Δ.Σ. της επιχείρησης για την τροποποίηση του κανονισμού ύδρευσης.

Μεταξύ των 16 συνολικά θεμάτων της τακτικής συνεδρίασης, ενδιαφέρον έχουν, ακόμα: Η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών (ΟΕΥ) του δήμου. Το τέλος χρήσης χώρου για την εγκατάσταση και λειτουργία λούνα παρκ κατά τη διάρκεια της ετήσιας εμποροπανήγυρης Μεσσήνης. Η αναγκαιότητα αγοράς με απευθείας ανάθεση ακινήτων για την δημιουργία πλατείας στην Κοινότητα Καλοχωρίου. Η έγκριση προκήρυξης για την κάλυψη θέσεων στη φετινή παραδοσιακή εμποροπανήγυρη Μεσσήνης. Η παραχώρηση στην “Κτιριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ) Α.Ε.” των χώρων του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου Βαλύρας για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται, για να πραγματοποιηθεί η ενεργειακή τους αναβάθμιση.