Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2024 08:27

Ξεκίνησε η κατασκευή διαβάσεων με κυβόλιθους σε δρόμους της Καλαμάτας

Ξεκίνησε η κατασκευή διαβάσεων με κυβόλιθους σε δρόμους της Καλαμάτας

 

Ξεκίνησε η κατασκευή των 3 πρώτων από τις συνολικά 205 διαβάσεις πεζών της Καλαμάτας, που προβλέπονται με κυβόλιθους, στο πλαίσιο του έργου βελτίωσης της οδικής ασφάλειας του δήμου, προϋπολογισμού 2,8 εκ. ευρώ.

Το έργο υλοποιείται με ανάδοχο την εταιρεία “Οδός ΑΤΕ”,, με έκπτωση 49,82%!

Οι πρώτες διαβάσεις φτιάχνονται στην περιοχή του 9ου - 23ου Νηπιαγωγείου, στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου στο ύψος της οδού Σωκράτους και στη Σωκράτους σε κοντινή απόσταση, καθώς και στη διασταύρωση με την οδό Ακρίτα.

Οσον αφορά τις ασφαλτοστρώσεις του έργου της οδικής ασφάλειας, το προηγούμενο διάστημα έγιναν στις οδούς Παπαφλέσσα, Λακωνικής, Σπάρτης, Μαυρομιχάλη, Μεσσηνιακής Γερουσίας, Αλαγονίας, Φάριος και Αθηνών.

Πέρυσι τον Σεπτέμβριο στο πλαίσιο του έργου, έγιναν ασφαλτοστρώσεις στα Λέικα και τις οδούς Αρτέμιδος, Λυκούργου, Ύδρας, Θεμιστοκλέους, Ηρώων και Κρήτης.

Το έργο βελτίωσης της οδικής ασφάλειας του Δήμου Καλαμάτας που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, προβλέπει βελτίωση 205 επιλεγμένων υφιστάμενων διαβάσεων πεζών και αντικατάσταση περίπου 4,7 χλμ. οδοστρώματος με αντιολισθηρή άσφαλτο σε κρίσιμα σημεία.

Γ.Σ.