Παρασκευή, 03 Ιανουαρίου 2014 22:48

Νίκας και Μπεχράκης στο πλευρό Μαλαπάνη για τον κόμβο στο αεροδρόμιο

Νίκας και Μπεχράκης  στο πλευρό Μαλαπάνη για τον κόμβο στο αεροδρόμιο

Για την εκδίωξη του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Χρήστου Μαλαπάνη, που έγινε με αφορμή τον κόμβο και την αναβάθμιση του αεροδρομίου Καλαμάτας, ο δήμαρχος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας Παναγιώτης Νίκας επέκρινε έντονα τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το 2013.

Στη συζήτηση για την αναβάθμιση του αεροδρομίου ο κ. Νίκας επέκρινε την «εκπαραθύρωση του κ. Μαλαπάνη» και τον τρόπο με τον οποίο έγινε και παρατήρησε: «Ενας δήμαρχος δύο τετραετιών να φεύγει, δεν είναι πλήγμα για την πόλη;». Στη συνέχεια, δήλωσε ότι δεν έχει καμία αντιπαράθεση με την Περιφέρεια για το θέμα του αεροδρομίου και σημείωσε: «Εξυβρίζομαι από την τηλεόραση (εννοώντας την κ. Νικολάκου), χωρίς να ανταποδίδω. Ο λαός θα κρίνει».
Στο θέμα της απομάκρυνσης Μαλαπάνη αναφέρθηκε και ο επικεφαλής του "Δικτύου Ενεργών Πολιτών" Σταμάτης Μπεχράκης. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «σφαγιάστηκε γι’ αυτό το έργο ο κ. Μαλαπάνης».
Από τη μείζονα μειοψηφία κανείς δεν αναφέρθηκε στο όνομα του πρώην αντιπεριφερειάρχη και πρώην δημάρχου και αυτό προξένησε εντύπωση. Ο επικεφαλής της Θόδωρος Μπρεδήμας -υποστηρικτής της γραμμής Νικολάκου- έκανε λόγο για αντιπαράθεση δημάρχου - Περιφέρειας, κατηγορώντας τον κ. Νίκα που εμπλέκεται στο θέμα του αεροδρομίου Καλαμάτας που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια. Πάντως, κάτω από την πίεση των πραγμάτων και ο κ. Μπρεδήμας τάχθηκε κατά της δημιουργίας πολιτικού αεροδρομίου στην Τρίπολη.
Οπως φαίνεται, το θέμα της απομάκρυνσης του Χρ. Μαλαπάνη από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας αναμένεται να "παίξει" κατά την ερχόμενη προεκλογική περίοδο.