Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024 08:30

Αγανάκτηση πολιτών για διακοπές νερού - Σε βόρεια Καλαμάτα και οικισμούς παραλιακής Αβίας και Κιτριών

Αγανάκτηση πολιτών για διακοπές νερού - Σε βόρεια Καλαμάτα και οικισμούς παραλιακής Αβίας και Κιτριών

Αγανάκτηση επικρατεί σε κατοίκους περιοχών της βόρειας Καλαμάτας και σε κατοίκους και επισκέπτες στα Κουτιβέικα της παραλιακής Αβίας και στα Καλλιανέικα των Κιτριών, λόγω των διακοπών νερού, που είναι πολύωρες ή και ολοήμερες τα τελευταία 24ωρα.

Πρόκειται για περιοχές που υδροδοτούνται από τη δεξαμενή στις Τούρλες.

Στην Καλαμάτα, από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη, οι διακοπές σημειώθηκαν για ώρες από το απόγευμα έως το βράδυ.

Στα Κουτιβέικα και ιδιαίτερα στα Καλλιανέικα οι διακοπές ήταν σχεδόν όλη τη μέρα, το συγκεκριμένο τριήμερο, σύμφωνα με διαμαρτυρίες που δεχθήκαμε κι επιβεβαίωσαν οι πρόεδροι των Δολών Πέτρος Φάσσος και του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Μάνης Παναγιώτης Λούζης, οι οποίοι χθες επισκέφθηκαν τον Εισαγγελέα Καλαμάτας και τον ενημέρωσαν για το γεγονός πως η περιοχή τους στερείται του βασικού δημοσίου αγαθού του νερού.

Για το πρόβλημα των περιοχών αυτών, την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας, υπό τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλου και τη συμμετοχή των προέδρων της ΔΕΥΑΚ Δημήτρη Μαστραγγελόπουλου και του Συνδέσμου Υδρευσης Χρήστου Μωραγιάννη, του γενικού διευθυντή της επιχείρησης Μιχάλη Βασιλειάδη, καθώς και του αντιδημάρχου Δυτικής Μάνης Γιώργου Γιατράκου - μέλους στο Δ.Σ. του Συνδέσμου και του προέδρου των Δολών.
Σε αυτή επισημάνθηκε η κρισιμότητα της κατάστασης και τονίστηκε η ανάγκη άμεσα να βρεθεί λύση, αφού δεν είμαστε ακόμα στη μέση του Ιουλίου και υπάρχει μπροστά μας ο Αύγουστος, που η Καλαμάτα και όλη η ευρύτερη περιοχή κατακλύζεται από κόσμο.

Το σοβαρό αυτό θέμα αναμενόταν να συζητηθεί και στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης.

Να αναφέρουμε χαρακτηριστικά τη διαμαρτυρία ανθρώπου από τα Καλλιανέικα, απ’ όπου κατάγεται και κατέβηκε για να περάσει εκεί το καλοκαίρι, ο οποίος σημείωσε ότι “για 3 ημέρες δεν υπάρχει σταγόνα νερό κι ενώ η παραλιακή περιοχή έχει κανονικά. Θα μας αναγκάσουν να επιστρέψουμε στην Αθήνα. Είναι ντροπή να μη μας δίνουν νερό, έστω για 2 - 3 ώρες. Έχει ευθύνη ο Δήμος Καλαμάτας. Παίρνουμε τηλέφωνο τους δημάρχους και δεν μας απαντούν, κρύβονται. Σκεπτόμαστε να αντιδράσουμε δυναμικά, να κλείσουμε τον δρόμο της Μάνης, μήπως και ευαισθητοποιηθούν”.

Γ.Σ.