Τρίτη, 06 Αυγούστου 2024 08:58

Ολοκληρώνονται μέχρι το Σάββατο οι εργασίες: 2.175 καθίσματα στο Ανοικτό Θέατρο

Ολοκληρώνονται μέχρι το Σάββατο οι εργασίες: 2.175 καθίσματα στο Ανοικτό Θέατρο

 

Μέχρι τις 10 Αυγούστου το Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας ολοκληρώνεται κατασκευαστικά και έως το τέλος του μήνα μπορεί να πάρει άδεια λειτουργίας και να λειτουργήσει, εκτός απροόπτου. Και το απρόοπτο σχετίζεται με τις εγκρίσεις άλλων υπηρεσιών.

Αυτά επισημάνθηκαν χθες στη Δημοτική Επιτροπή Καλαμάτας, από τον επιβλέποντα μηχανικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Κώστα Παπουτσή, κατά την έγκριση του 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και του 2ου Π.Κ.Τ.Ν.Μ.Ε του έργου ολοκλήρωσης κατασκευής του Ανοιχτού Θεάτρου.

Ο Κ. Παπουτσής ενημέρωσε πως “σε επίπεδο ολοκλήρωσης αύριο μπαίνει το γκαζόν στη βόρεια πλευρά κι έπειτα θα μπουν δέντρα. Εχουμε ολοκληρώσει τις εργασίες με τα τσιμέντα και στο εσωτερικό του κτηρίου. Προβλέπονται κάποιες θέσεις ΑμεΑ κι έχουμε πει πού θα είναι”.

Οσον αφορά τη χωρητικότητά του παρατήρησε πως υπάρχει “η κεντρική ζώνη, η μεταλλική κερκίδα που θα έχει 1.950 καθίσματα και η μικρή τσιμεντένια κερκίδα με 225 καθίσματα, σύνολο 2.175. Ακόμα υπάρχει ένα πρανές που θα μπει το γκαζόν, που εκτιμάμε ότι θα το χρησιμοποιήσουν οι νέοι για εκδηλώσεις”.

Πληροφόρησε, επίσης, πως έχουν προχωρήσει τα ζητήματα με τη ΔΕΗ, τους ελεγκτές δόμησης και τα ηλεκτρομηχανολογικά και αναμένεται να προωθηθούν τα οικοδομικά, τα ζητήματα της Πυροσβεστικής και η άδεια λειτουργίας από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου.

Ο Κ. Παπουτσής μίλησε για ασφαλή εγκατάσταση, που αναβαθμίζει την πόλη και τη γειτονιά και διευκρίνισε πως “μπορεί να χρειαστεί ο στύλος της ΔΕΗ που θα δίνει ρεύμα στο Ανοιχτό Θέατρο και οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής βρίσκονται στα βουνά και προσπαθούμε να κλείσουμε ραντεβού μαζί τους, για τις εγκρίσεις που χρειάζονται”.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Σπύρος Χανδρινός έκανε λόγο για χώρο πολιτισμού που προστίθεται στην πόλη. Κι εξέφρασε αμφιβολία αν θα μπορεί ο δήμος να το διαχειριστεί, με αφορμή την αδυναμία διαχείρισης άλλων τέτοιων χώρων και κυρίως του Μεγάρου Χορού και ζήτησε πιο επαγγελματική διαχείριση με μάνατζερ πολιτισμού.

Εκτίμησε ότι “κόστισε 1,5 εκ. ευρώ, δεν είναι φθηνό” και παρεμβαίνοντας ο δήμαρχος παρατήρησε πως ξεπέρασε το 1,5 εκ..

Αρχικά, ο κ. Χανδρινός εξέφρασε επιφυλάξεις και αντιρρήσεις για το πλαστικό υλικό στις καρέκλες   στις κερκίδες και για το μοβ χρώμα.

Ο αντιδήμαρχος Βασίλης Κουτραφούρης απάντησε ότι το υλικό έχει τις απαιτούμενες προδιαγραφές και ISO και “είναι τα καθίσματα που βάζουν σε όλα τα ανοιχτά θέατρα”.

Ο Κ. Παπουτσής ανέφερε πως το υλικό προδιαγράφεται από τη μελέτη και έχει τα πιστοποιητικά που πρέπει και πρόσθεσε πως το μοβ χρώμα ήταν επιλογή του μελετητή και αρχιτέκτονα του δήμου Νίκου Γιαννακόπουλου, έχει δοκιμαστεί στο Θέατρο Ρευματιάς στο Χαλάνδρι και είναι το χρώμα με τη μεγαλύτερη αντοχή.

Γ.Σ.