Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024 13:17

Συνάντηση Αθανασόπουλου – Ζαχαράκη: Σχολικά γεύματα σε δημοτικά του Δήμου Μεσσήνης

Συνάντηση Αθανασόπουλου – Ζαχαράκη: Σχολικά γεύματα σε δημοτικά του Δήμου Μεσσήνης

Συνάντηση με την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη είχε χθες ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, στη διάρκεια της οποίας, συζήτησαν δράσεις ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και υποστήριξης των ευάλωτων ομάδων στον Δήμο Μεσσήνης.

Συγκεκριμένα, διευθετήθηκαν οι λεπτομέρειες συμμετοχής του δήμου για πρώτη φορά, στο πρόγραμμα «Σχολικά γεύματα» με 500 γεύματα ημερησίως στο 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης και στο Δημοτικό Σχολείο Εύας. Το εν λόγω πρόγραμμα εποπτεύει το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και διαχειρίζεται ο ΟΠΕΚΑ.
Η ανακοίνωση του δήμου αναφέρει: “Είναι μία θετική εξέλιξη ουσιαστικής κοινωνικής στήριξης για την οποία ο Δήμος Μεσσήνης είχε κινήσει διαδικασίες από το 2021, διεκδικώντας την έγκριση σχολικών γευμάτων για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων του. Επίσης, στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν και άλλα θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου και αναλύθηκαν προγράμματα και δράσεις που χρηματοδοτούνται από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους και θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στον Δήμο μας ώστε να ενισχύσουν τις ευάλωτες κοινωνικά και οικονομικά ομάδες. Ο Δήμαρχος Μεσσήνης ευχαρίστησε την κ. Ζαχαράκη για την εποικοδομητική συνεργασία που έχουν όλο αυτό το διάστημα, η οποία επισφραγίστηκε με την υλοποίηση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων. Εξέφρασε δε την πεποίθηση, ότι η συνεργασία τους θα συνεχιστεί με την ίδια ανταπόκριση προς όφελος των πολιτών που έχουν ανάγκη”.