Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2024 08:45

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Δεν προχωράει η δημιουργία φορέα για Πολυλίμνιο

Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης: Δεν προχωράει η δημιουργία φορέα για Πολυλίμνιο

Το ζήτημα του Πολυλιμνίου, του εντυπωσιακού αυτού χώρου φυσικής ομορφιάς στη Μεσσηνία, με τα προβλήματα και την επικινδυνότητα που έχει, έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, το απόγευμα της Τετάρτης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κώστας Γεωργακόπουλος, με αφορμή πρόσφατο ατύχημα, όπου τραυματίστηκε μια γυναίκα - επισκέπτρια.

Απαντώντας ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος μίλησε για αναρμοδιότητα του δήμου κι έδειξε Δασαρχείο Καλαμάτας και Περιφέρεια Πελοποννήσου, αφήνοντας αιχμές για αμέλεια και απροσεξία των επισκεπτών.

Αναλυτικά, αναφερόμενος στο πρόσφατο ατύχημα στο Πολυλίμνιο, ο Κ. Γεωργακόπουλος είπε στον δήμαρχο ότι “είχαμε δεσμευτεί για συζήτηση για τη δημιουργία Φορέα Διαχείρισης του χώρου” και τον ρώτησε τι σκέφτεται για τον χώρο, αν έχει απομακρυνθεί η προοπτική της δημιουργίας Φορέα και τι έλεγε η μελέτη του καθηγητή Λέκκα.

Ο δήμαρχος Γ. Αθανασόπουλος απάντησε ότι όταν έμαθαν για το συμβάν, έτρεξαν οι άνθρωποι της κοινότητας, πήγε άμεσα το ΕΚΑΒ, υπήρξε κινητοποίηση και παρατήρησε πως “το Πολυλίμνιο είναι μία δασική έκταση, ανήκει στο Δασαρχείο, το οποίο είναι υπεύθυνο”. Ανέφερε έχει δείξει διάθεση η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά δεν έχει προχωρήσει η δημιουργία του Φορέα και πρόσθεσε πως υπάρχουν πινακίδες που προειδοποιούν, για το πόσο επικίνδυνη είναι, τον βαθμό δυσκολίας της διαδρομής και για τα μέτρα προστασίας με εξοπλισμό κατάλληλο, που χρειάζονται για να περπατήσει κάποιος εκεί.

Ακόμα, ανέφερε ότι μελέτη Λέκκα που συντάχθηκε μετά το τραγικό συμβάν του 2016, όπου μια κοπέλα έχασε τη ζωή της από βράχο που αποκολλήθηκε, είναι στη διάθεση της περιφερειακής αρχής και η Περιφέρεια εξετάζει αν και πώς θα προχωρήσει.

Γ.Σ.