Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2024 10:01

Δημοτικοί Παιδικοί-Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Καλαμάτας: Παράπονα γονέων για τα χαλίκια στους αύλειους χώρους

Δημοτικοί Παιδικοί-Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Καλαμάτας: Παράπονα γονέων για τα χαλίκια στους αύλειους χώρους

Τη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν μέσω της “Ε” γονείς παιδιών τα οποία φιλοξενούνται στους Δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Καλαμάτας.

Αφορμή στάθηκαν οι αύλειοι χώροι ορισμένων εξ αυτών, η στρώση των οποίων αποτελείται από χαλίκια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται όπως είπαν για την ασφάλεια των παιδιών.

Οι ίδιοι, εστίασαν στις μικρότερες κυρίως ηλικίες (βρεφικά τμήματα), οι οποίες μπορεί -ο μη γένοιτο- να βάλουν κάποιο χαλίκι στο στόμα τους, ή κάποιο παιδί να πετάξει ένα σε ένα άλλο, στο πλαίσιο του παιχνιδιού. «Εν έτη 2024, φανταζόμασταν πως θα υπήρχαν ειδικά δάπεδα ασφαλείας, όπως αυτά που συναντάμε σε αρκετές παιδικές χαρές της πόλης» είπε χαρακτηριστικά γονέας παιδιού.

Για την επισήμανση αυτή, η “Ε” ήρθε αρχικά σε επικοινωνία με την προϊσταμένη του τμήματος Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Καλαμάτας Ευαγγελία Μαμαλούκου, ενημερώνοντας πως το θέμα αυτό άπτεται της Τεχνικής Υπηρεσίας. Η ίδια, σημείωσε πως κάποιες εργασίες ολοκληρώθηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ γίνονται και κάποιες άλλες αναθέσεις από τις Τεχνικές Υπηρεσίες με την παρουσία επιβλέποντα. Η κα Μαμαλούκου ξεκαθάρισε σε κάθε περίπτωση, πως τα παιδιά που βγαίνουν να παίξουν είναι ασφαλή γιατί επιβλέπονται από το εκπαιδευτικό προσωπικό, το οποίο είναι έμπειρο και ενημερωμένο μεταξύ άλλων σε τέτοιου είδους θέματα.

Πάνω στο ίδιο πλαίσιο, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης πρόσθεσε στην “Ε” πως εάν και εφόσον κάτι δεν είναι συμβατό προφανώς θα αλλάξει, επισημαίνοντας και ο ίδιος πως το τεχνικό μέρος των σταθμών ανήκει στην Τεχνική Υπηρεσία. «Οι συνθήκες βελτιώνονται συνεχώς, άρα αν κάτι δεν είναι συμβατό με τους κανόνες γίνεται η όποια αντικατάσταση» υπογράμμισε, τονίζοντας με έμφαση πως τα παιδιά δεν προαυλίζονται μόνα τους. «Ανά δέκα παιδιά υπάρχουν τρεις παιδαγωγοί» πρόσθεσε σχετικά με την προβλεπόμενη επίβλεψή τους, εκφράζοντας τη γνώμη του πως τα παιδιά θα πρέπει να βρίσκονται σε ένα χώρο που να τείνει σε ένα φυσικό περιβάλλον.