Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2024 19:08

Φάρις: Ανέβηκαν οι τόνοι για το επίπεδο του Μεγάρου Χορού - Στο επίκεντρο οι παραστάσεις στην κεντρική σκηνή

Φάρις: Ανέβηκαν οι τόνοι για το επίπεδο του Μεγάρου Χορού - Στο επίκεντρο οι παραστάσεις στην κεντρική σκηνή

Το επίπεδο των παραστάσεων που παρουσιάζονται στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας σχολιάστηκε στην 25η Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» την περασμένη Πέμπτη.

Αφορμή στάθηκε η έγκριση εξόδων Σεμιναρίων της Δημοτικής Σχολής Χορού, η οποία αφορούσε τα προγράμματα Keep Dancing που γίνονται κάθε χρόνο σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, φέρνοντας καταξιωμένους δασκάλους χορού στην Καλαμάτα για σεμινάρια.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια της Σχολής Χορού Θώμη Σταμούλη εκθείασε το επίπεδο των συγκεκριμένων δασκάλων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη Σχολή και τα παιδιά που παρακολουθούν τα εν λόγω σεμινάρια, απαντώντας μετά από σχετική ερώτηση πως αυτά γίνονται ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των χώρων, είτε στο black box είτε στην κεντρική σκηνή.

Παίρνοντας το λόγο, ο Γιώργος Σωφρονάς παρατήρησε πως τα σεμινάρια αυτά ανεβάζουν το επίπεδο, λέγοντας πως γίνονται στη σωστή κατεύθυνση. Ο ίδιος, εξέφρασε την άποψη του πως δεν πρέπει να γίνονται σεμινάρια στην κεντρική σκηνή, καθώς αυτή προορίζεται για συγκεκριμένους σκοπούς. «Αν υπάρχει ανάγκη να γίνονται, αλλά αν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις καλό είναι να επιλέγονται αυτές» σχολίασε, τονίζοντάς του άλλα μέλη της συνεδρίασης πως πάντα προκρίνεται η λύση του studio, ωστόσο αν χρειαστεί, λόγω της καταλληλότητας του πατώματος αυτά μπορούν να πραγματοποιηθούν και στην κεντρική σκηνή. Σε ερώτηση της Θώμης Σταμούλη για το αν αυτή η παρατήρηση αφορά τα σεμινάρια ή όλες τις δραστηριότητες της Σχολής όπως την καλοκαιρινή παράσταση των σπουδαστών στο τέλος της εκπαιδευτικής χρονιάς, ο Γιώργος Σωφρονάς επικαλέστηκε παλιότερες αναφορές του πάνω στο θέμα, εκτιμώντας πως η κεντρική σκηνή δεν προορίζεται για παραστάσεις με τη συμμετοχή συγγενών των παιδιών, θέτοντας ως ζήτημα το επίπεδο του Μεγάρου.

Ορμώμενη από την τελευταία του ένσταση, η καλλιτεχνική διευθύντρια της Σχολής Χορού τον ρώτησε αν θεωρεί πως η Σχολή είναι χαμηλού επιπέδου. Ο ίδιος το αρνήθηκε κατηγορηματικά, εμμένοντας ωστόσο στην αρχική του τοποθέτηση. Ο κ. Σωφρονάς υπογράμμισε σε έντονο ύφος πως έκανε κριτική στη διαδικασία και όχι στην καλλιτεχνική αξία, λέγοντας πως ως σύμβουλος έχει χρέος να υπογραμμίζει πράγματα που κατά τη γνώμη του δεν γίνονται με σωστό τρόπο. «Αυτό κατάλαβα από τα λεγόμενά σας» συμπλήρωσε η Θώμη Σταμούλη σχετικά με την αναφορά του για το επίπεδο άλλων δράσεων, διευκρινίζοντας πως η εκπαίδευση των μαθητών μπαίνει στην κορυφή της σχολής και ύστερα τα υπόλοιπα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Φάρις Σωτήρης Κριτσωτάκης έκανε λόγο για μια παρεξήγηση, κατευνάζοντας τα πνεύματα, ενώ ο Τάσος Πολυχρονόπουλος πρόσθεσε πως δεν είναι κακό να γίνονται επισημάνσεις για πιθανές ελλείψεις μέσα από τη συζήτηση, σημειώνοντας πως η Φάρις πρέπει να εστιάσει στις προτεραιότητές της για τις εκδηλώσεις που θέλει να γίνονται σε συνάρτηση με τους προϋπολογισμούς. Να σημειωθεί πως από τα υπόλοιπα μέλη της συνεδρίασης, ο πρώην πρόεδρος της Φάρις Παντελής Δρούγας με σχόλιο του στάθηκε στο πλευρό της Θώμης Σταμούλη, τονίζοντας πως το επίπεδο ανεβαίνει μέσα από τις δράσεις της Σχολής, συνολικά.

Τ.Αν.