Κατά την περίοδο των εορτών, παρατηρείται αυξημένη παραγωγή απορριμμάτων, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο της Υπηρεσίας Καθαριότητας.
Η ανεξέλεγκτη απόρριψη ογκωδών και φυτικών υπολειμμάτων δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην αποκομιδή και εμποδίζει την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων. Από το Δήμο Καλαμάτας υπογραμμίζεται ότι η απόρριψη ογκωδών αντικειμένων ή άλλων χύδην απορριμμάτων απαγορεύεται σε οποιοδήποτε σημείο της πόλης, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με το Τμήμα Αποκομιδής του Δήμου (2721022441 και 2721020081, ώρες 7 π.μ. έως 2 μ.μ.).
«Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβληθούν τα αντίστοιχα πρόστιμα που προβλέπονται από τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Καλαμάτας τα οποία κυμαίνονται από 100 έως 350 ευρώ» τονίζεται. «Η συνεργασία όλων μας είναι απαραίτητη για να διατηρήσουμε το Δήμο μας καθαρό και όμορφο, ιδιαίτερα τις άγιες ημέρες του Πάσχα. Σεβόμαστε το περιβάλλον και τους συμπολίτες μας, συμβάλλοντας ενεργά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας», αναφέρει σε μήνυμά του, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αναστάσιος Σκοπετέας.