Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011 22:55

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για Natura από Δήμο Ευρώτα

Γράφτηκε από την

Ψήφισμα διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και τους βουλευτές Λακωνίας, για την αύξηση αρτιότητας των οικοπέδων στις περιοχές "Natura" από τα 4 στα 10 στρέμματα, έστειλε με ομόφωνη απόφασή του κατόπιν πρωτοβουλίας του δημάρχου Γιάννη Γρυπιώτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ευρώτα. Συγκεκριμένα το ψήφισμα αναφέρει:
"Είναι βέβαιο ότι οι θεσμικοί εκπρόσωποι και οι πολίτες του Δήμου Ευρώτα μάχονται για την προστασία του περιβάλλοντος, ιδιαίτερα των περιοχών "Natura". Γνωρίζουν και αναγνωρίζουν ότι η περιβαλλοντική προστασία και η αειφόρος ανάπτυξη είναι τρόπος ζωής και επιβίωσης στην περιοχή μας.
Ομως ακραίες εξωπραγματικές και επί χάρτου πολιτικές, που εξοντώνουν το εισόδημα και την περιουσία των συμπολιτών μας, δεν μπορούν να θεσμοθετηθούν από την κυβέρνηση και το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Με την κατάργηση του Π.Δ. 24-5-1985 (ΦΕΚ 270 Δ΄31-5-1985) που προβλέπει την αρτιότητα των οικοπέδων στα 4 στρέμματα και την εισαγωγή διάταξης για αύξηση στα 10 στρέμματα της αρτιότητας οικοπέδων, δημιουργούνται στρεβλώσεις, ανισορροπίες και ίσως εξυπηρέτηση μεγαλοσυμφερόντων.
Και τούτο γιατί:
Καταστρέφεται η περιουσία των μικροϊδιοκτητών. Ακυρώνονται οι ιδιοκτήτες που αγόρασαν εκτάσεις μικρότερου εμβαδού των 10.000 τ.μ. προς ανέγερση μικρών κατοικιών ή επαγγελματικής στέγης. Βλάπτεται η περιφερειακή αγροτοκτηνοτροφική, οικοδομική δραστηριότητα.
Ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, ως εκφραστές της βούλησης των συμπολιτών μας, διατυπώνουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στη συγκεκριμένη διάταξη. Επιφυλασσόμαστε για την τοποθέτησή μας στο σύνολο του νομοσχεδίου για την προώθηση της ποιότητας ζωής και της προστασίας του περιβάλλοντος στην περιοχή μας. Δεσπόζουσα θέση έχει σε αυτή την πολιτική μας ο ποταμός Ευρώτας ως πηγή ζωής.
Καλούμε τους βουλευτές του νομού μας για την προώθηση των θέσεών μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο".


NEWSLETTER