Σάββατο, 28 Ιουνίου 2014 14:22

Αντίδραση υπαλλήλων ΔΕΥΑΚ για την αναστολή των αδειών

Γράφτηκε από την
Αντίδραση υπαλλήλων ΔΕΥΑΚ για την αναστολή των αδειών

Την αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα περί αναστολής των αδειών υπαλλήλων του δήμου στην διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

 «Ας αφήσει ο κ. δήμαρχος τις ανακοινώσεις επικοινωνιακού τύπου κι ας ασχοληθεί με την ουσία. Η ουσία είναι ότι δεν του επιτρέπουν τα κόμματα που τον υποστήριξαν για να βγει δήμαρχος (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ), που κυβερνούν την χώρα, να έχει το απαραίτητο προσωπικό» σημειώνεται, μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο, το οποίο επισημαίνει παράλληλα, μεταξύ άλλων:

«Οι υπηρεσιακοί παράγοντες έχουν συναίσθηση των ευθυνών τους κι έχουν προγραμματίσει τις άδειες με τον καλύτερο τρόπο και μάλιστα σε συνδυασμό με τις ελλείψεις σε προσωπικό. Υπάρχουν εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΚ, που κουβαλούν άδειες ετών και δεν μπορούν να τις πάρουν. Οταν κάποια στιγμή ζήτησαν να πληρωθούν κάποιες από τις ημέρες, για να μειωθούν οι άδειες, αρνήθηκαν αφού δεν το επιτρέπει ο νόμος.

Τις λίγες ημέρες ξεκούρασης που δικαιούμαστε κύριε δήμαρχε, δεν έχετε το δικαίωμα και δεν θα σας επιτρέψουμε να μας τις στερήσετε. Εμείς οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΚ, έχουμε κατακτήσει, μέσα από αγώνες, ταξική συνείδηση και δεν είμαστε διατεθειμένοι να απεμπολήσουμε κανένα μας δικαίωμα στην ζωή. Ας πάψει λοιπόν ο κ. δήμαρχος να απαξιώνει το προσωπικό του και ας κοιτάξει, αν όντως ενδιαφέρεται για το καλό της πόλης, να διεκδικήσει προσωπικό».

Στην ίδια ανακοίνωση, εξ άλλου, το σωματείο, εκφράζει την ανησυχία του «για την απαξίωση και για την προοπτική πλήρους ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ» και καταγγέλλει ότι «όλα κινούνται στην πολιτική εφαρμογής των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για ιδιωτικοποίηση της ενέργειας και νερού».

Καλεί δε την δημοτική αρχή Καλαμάτας «να πάψει να ασκεί πολιτική διαχείρισης και υλοποίησης των ευρωπαϊκών και κυβερνητικών αποφάσεων. Να καλέσει άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη απόφασης κινητοποίησης για στελέχωση των υπηρεσιών της, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που απαιτεί ο καλλικρατικός δήμος και μάλιστα εν όψει καλοκαιριού».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ απευθύνει «ανοικτό κάλεσμα στις επιτροπές ανέργων και σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν τον λογαριασμό του νερού, να έλθουν σε επαφή και συντονισμό με το σωματείο μας, ώστε από κοινού να βρούμε λύσεις, για να μην μείνει κανένας ανήμπορος χωρίς νερό».

 

Ενημερώνει εξ άλλου, ότι «βρίσκεται σε διαρκή ενημέρωση και συζήτηση, για να συντονίσουμε τον αγώνα για στελέχωση των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ. Καλούμε σε αυτόν τον αγώνα κοινό μέτωπο με όλα τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Την ΔΕΥΑΚ, την έχει χρυσοπληρώσει ο λαός της πόλης μας και δεν είναι διατεθειμένος να την χαρίσει σε κανένα ιδιωτικό συμφέρον».


NEWSLETTER