Κυριακή, 13 Ιουλίου 2014 08:10

Στάθης Αναστασόπουλος - δήμαρχος Μεσσήνης: "Προτεραιότητα οι υποδομές για ανάπτυξη όχι για εντυπώσεις"

Γράφτηκε από τον
Στάθης Αναστασόπουλος - δήμαρχος Μεσσήνης: "Προτεραιότητα οι υποδομές για ανάπτυξη όχι για εντυπώσεις"

"Οι προτεραιότητές μας είναι ουσιαστικά έργα υποδομών, που οδηγούν στην ανάπτυξη και όχι η δημιουργία εντυπώσεων" σημειώνει ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, δηλώνοντας παράλληλα δικαιωμένος από το εκλογικό αποτέλεσμα και σίγουρος ότι και μετά τις ενστάσεις του συνδυασμού Τσώνη θα εξακολουθήσει να έχει το προβάδισμα.

Μιλώντας στην “Ε” επίσης αναφέρθηκε στις προτεραιότητες για τη νέα δημοτική περίοδο, τη συνεργασία του με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την παραβατικότητα των τσιγγάνων, το σιδηρόδρομο, το δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος και άλλα ζητήματα που αφορούν τον καλλικρατικό Δήμο Μεσσήνης.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Αναστασόπουλου έχει ως εξής:


- Πώς αισθάνεστε με μια ψήφο διαφορά, μέχρι να εκδικασθούν οι ενστάσεις και να οριστικοποιηθεί η λαϊκή ετυμηγορία;

«Με την ανακήρυξη των επίσημων αποτελεσμάτων από το Πρωτοδικείο Καλαμάτας, επιβεβαιώθηκε η λαϊκή ετυμηγορία των δημοτών του Δήμου Μεσσήνης, αναδεικνύοντας τη "Δημοτική Ενωση Μεσσήνης" νέα δημοτική αρχή. Μετά την κατάθεση της ένστασης από τον αντίπαλο συνδυασμό, είμαστε προετοιμασμένοι να υποστηρίξουμε το εκλογικό αποτέλεσμα ενώπιον του Εκλογοδικείου. Κατόπιν της επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων επί συνόλου εγκύρων και ακύρων ψηφοδελτίων, η νομική μας ομάδα έχει προβεί σε σοβαρή εκτίμηση, η οποία δίνει ένα σαφές προβάδισμα στο συνδυασμό μας. Δώσαμε ένα δύσκολο εκλογικό αγώνα με υποψήφιο δήμαρχο έναν εν ενεργεία βουλευτή της Ν.Δ. και όλους τους άλλους εναντίον μας. Το αποτέλεσμα αυτό δικαιώνει τον αγώνα μας. Εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά που έχουμε ξεκινήσει στο δήμο και ήδη προγραμματίζουμε τις ενέργειές μας για την προσεχή πενταετία».

- Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θεωρείτε ότι οι συσχετισμοί που διαμορφώθηκαν επιβάλλουν έναν άλλο τρόπο διεύθυνσης των υποθέσεων του δήμου;

«Κατά την πρώτη θητεία της δημοτικής αρχής, λόγω της πρώτης εφαρμογής του "Καλλικράτη" παρατηρήθηκαν δυσλειτουργίες λόγω προβλημάτων και συνεχών αλλαγών του θεσμικού πλαισίου. Παρ' όλα αυτά, καταφέραμε και νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά του δήμου, αποπληρώσαμε οφειλές καποδιστριακών δήμων, προγραμματίσαμε πολλά και αυτή τη στιγμή υλοποιούμε τα πρώτα σημαντικά αναπτυξιακά έργα. Η εμπειρία της πρώτης θητείας αποτελεί οδηγό για μια πιο αποτελεσματική πορεία και αποφυγή λαθών. Οι συσχετισμοί, ωστόσο, όποιοι και αν είναι αυτοί, δεν θα επηρεάσουν τον τελικό μας στόχο, ως δημοτική αρχή. Το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στο Δήμο της Μεσσήνης μας ανέδειξε ως επιτυχόντα συνδυασμό ξεπερνώντας το 50% του εκλογικού σώματος για μία ψήφο, όπως προβλέπεται και από το ν. 3852/2010 «Πρόγραμμα "Καλλικράτης"», γεγονός που δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση την διοίκηση του δήμου και την πορεία του τη νέα πενταετία που έρχεται. Βασικός μας οδηγός πάντα είναι η διοίκηση του δήμου με επίκεντρο το δημότη και με πρωτοβουλίες που θα βελτιώνουν τη ζωή του προς το καλύτερο».

- Πώς εξηγείτε το γεγονός ότι στην έδρα του δήμου, όπου είχατε τη μεγαλύτερη παρουσία όλο αυτό το διάστημα, δεν είχατε τελικά πλειοψηφία;

«Δεν έχει καμία σημασία πού υπάρχει πλειοψηφία για ένα συνδυασμό και πού όχι. Και πολύ περισσότερο για μια δημοτική αρχή. Ο δήμος είναι ενιαίος και όλοι οι δημότες ίσοι. Είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα αντιληφθούν και οι υπόλοιποι δημότες της πόλης της Μεσσήνης ότι ο σχεδιασμός μας για την πρωτεύουσα του δήμου εξακολουθεί να είναι ο ίδιος. Ο προγραμματισμός μας ως δημοτική αρχή έχει θέσει ως στόχο  την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων που θα δώσουν ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη όχι μόνο της πόλης της Μεσσήνης αλλά και όλου του δήμου μας. Οι προτεραιότητές μας είναι ουσιαστικά έργα υποδομών, που οδηγούν στην ανάπτυξη και όχι η δημιουργία εντυπώσεων».

- Μετά από την πρώτη... κουτσουρεμένη, λόγω "Καλλικράτη", θητεία σας ως δήμαρχος Μεσσήνης, ποιες προτεραιότητες θέτετε για τη νέα πενταετία;

«Οι προτεραιότητές μας, που όλες έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο, είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών μας, η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους και η γενικότερη πολύπλευρη ανάπτυξη του δήμου μας. Αυτό θα το πετύχουμε υλοποιώντας αναπτυξιακά έργα οδοποιίας, ύδρευσης, αποχέτευσης. Σύμφωνα και με το πρόγραμμα του συνδυασμού μας, προτεραιότητες, δεσμεύσεις και στόχοι μας για τη νέα θητεία είναι: Η βελτίωση της καθημερινότητας και η εξυπηρέτηση του πολίτη, η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας, η ενίσχυση της παροχής κοινωνικών υπηρεσιών, η βελτίωση των υποδομών εκπαίδευσης, η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του δήμου μας, η ενίσχυση της αγροτικής, κτηνοτροφικής παραγωγής και του αλιευτικού τομέα, η ενθάρρυνση της δημιουργίας μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, η προστασία του περιβάλλοντος και η προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης. Η δημοτική μας αρχή έχει θέσει τις βάσεις ανάπτυξης για το Δήμο Μεσσήνης και τώρα προχωράμε στην υλοποίησή τους».

- Ποια τα σημαντικότερα προβλήματα του δήμου σας και ποια τα εμπόδια που αναμένεται να βρείτε στην επίλυσή τους;

«Η οικονομική κρίση που βιώνει ο τόπος μας είναι το κυριότερο πρόβλημα για όλους. Και για τους δημότες μας και για τους δήμους. Η συνεχής μείωση των κρατικών χρηματοδοτήσεων προς τους δήμους ήταν εντυπωσιακή. Αρκεί να αναφέρω ότι το έτος 2010 οι πρώην δήμοι που συνενώθηκαν με το νόμο "Καλλικράτη" και δημιούργησαν το σημερινό Δήμο Μεσσήνης λάμβαναν κρατική επιχορήγηση για έργα αναπτυξιακά 2,5 περίπου εκ. ευρώ ετησίως, ενώ φέτος για το έτος 2014 ο δήμος έχει αντίστοιχη χρηματοδότηση μόνο 360.000 ευρώ. Αξιοποιήσαμε όμως και το τελευταίο ευρώ από αυτές τις χρηματοδοτήσεις κάνοντας έργα στις τοπικές μας κοινότητες και στραφήκαμε σε άλλα προγράμματα για την άντληση οικονομικών πόρων για την υλοποίηση έργων. Το πρόγραμμα ΕΣΠΑ ήταν αυτό που μας έδωσε τη δυνατότητα, καταθέτοντας πλήρεις φακέλους, να εκτελούμε τώρα έργα ύψους 38 εκ. ευρώ. Το πετύχαμε αυτό, διότι οργανώσαμε μελετητικό γραφείο εντός του δήμου, το οποίο προετοίμαζε φακέλους και εκπονούσε μελέτες, εξοικονομώντας πόρους. Καταθέσαμε 60 φακέλους προϋπολογισμού 82 εκ. ευρώ. Υλοποιούμε έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, οδοποιίας, αναπλάσεων, κ.λπ. Ενδεικτικά να αναφέρω: Υδρευσης Μεσσήνης με 7 εκ. ευρώ. Υδρευσης Μηλιωτίου με 544.000 ευρώ. Αποχέτευση Πεταλιδίου με 17,8 εκ. ευρώ. Αποχέτευση Αβραμιού - Λευκοχώρας με 2,6 εκ. ευρώ. Οδοποιία Δροσιά - Κουρτάκι - Βλάση - Αγιοι Απόστολοι με 3,7 εκ. ευρώ.

Οδοποιία Βελίκα - Νεοχώρι με 955.000 ευρώ. Οδοποιία παράκαμψη Δάρα με 1,1 εκ. ευρώ. Αστική αναβάθμιση Μεσσήνης με 644.000 ευρώ. Υπόγειοι κάδοι στη Μεσσήνη με 142.000 ευρώ. Αξιοποιήσαμε και το πρόγραμμα "Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013 εντάσσοντας τη βελτίωση του δρόμου Κακοπέτρι - Ιερά Μονή Βουλκάνου και έργο οδοποιίας στο Βλάση και Κουρτάκι. Εντάξαμε στο πρόγραμμα "Leader" την ανάπλαση εισόδου Χράνων, την ανακαίνιση κτηρίου στην Αδριανή, τη διαμόρφωση κτηρίου στο Καλαμάκι και στο Γυμνάσιο Λογγάς, τη δημιουργία χώρου πολλαπλών δραστηριοτήτων στο Δημοτικό Σχολείο Καρτερολίου, με συνολικό προϋπολογισμό 700.000 ευρώ. Αξιοποιήσαμε και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων με 1,2 εκ. ευρώ, εντάσσοντας τη βελτίωση του δρόμου Βαλύρα - Ιερά Μονή Βουλκάνου, την βελτίωση Αβραμιού - Δρακονέρι και τη βελτίωση Πελεκανάδα - Μηλιώτη. Στην ίδια κατεύθυνση θα κινηθούμε και στη νέα μας θητεία, αντλώντας χρηματοδοτήσεις από διάφορα προγράμματα και υλοποιώντας έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα με απώτερο στόχο την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των δημοτών μας, την προσέλκυση επενδύσεων και την καταπολέμηση της ανεργίας».

 

Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος

- Πώς βλέπετε την πρόοδο του έργου Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος μέχρι το τέλος της δεύτερης θητείας σας;

«Από τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις διαφαίνεται να υφίσταται πρόβλημα χρηματοδότησης για το τμήμα Ριζόμυλος - Πύλος, ενώ έχει δρομολογηθεί η κατασκευή του τμήματος Καλαμάτα - Ριζόμυλος. Πιστεύουμε ακράδαντα, και το έχει αποδείξει άλλωστε, ότι ο πρωθυπουργός μας θα βοηθήσει με κάθε τρόπο ώστε να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια και να προχωρήσει απρόσκοπτα το έργο. Εχει μεγάλη σημασία για το δήμο μας η υλοποίηση του έργου αυτού, για το οποίο το Δημοτικό Συμβούλιο με συνεδριάσεις του πέτυχε την προσαρμογή των τεχνικών χαρακτηριστικών του δρόμου στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Μεσσήνης, αλλά και στις απαιτήσεις των δημοτών μας. Πιστεύουμε ότι εντός της δεύτερης θητείας μας θα έχει ολοκληρωθεί το τμήμα Καλαμάτα - Ριζόμυλος, θα έχει προωθηθεί η υλοποίηση του τμήματος Ριζόμυλος - Πύλος, όπως και του τμήματος Ριζόμυλος - Κορώνη. Για το σκοπό αυτό θα πιέσουμε προς πάσα κατεύθυνση θεωρώντας ότι τα έργα αυτά είναι άκρως αναπτυξιακά για την τουριστική αναβάθμιση του δήμου μας αλλά και όλου του νομού».

- Με βάση την έως τώρα συνεργασία σας, ποιες είναι οι προσδοκίες σας από την συνέχισή της με την επανεκλεγείσα διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου;

«Από το 2011 που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου Μεσσήνης έως σήμερα, είχαμε μια άριστη συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη σε όλα τα επίπεδα. Ο περιφερειάρχης έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία και κατανόησε τα προβλήματα του δήμου μας, υποστηρίζοντας τα ώριμα μελετητικά αιτήματά μας. Αποτέλεσμα των ανωτέρω είναι η χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, αλλά και την χρηματοδότηση έργων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής ο δήμος υλοποιεί τώρα έργα αναπτυξιακά, ύψους 20 εκ. ευρώ. Παράλληλα η συνεργασία μας επεκτάθηκε και σε άλλους τομείς, όπως τον αγροτικό τομέα, τον τουρισμό και τον κοινωνικό τομέα. Είμαι βέβαιος ότι η μέχρι τώρα συνεργασία μας με την Περιφέρεια αλλά και τον ίδιο τον περιφερειάρχη, έχει θέσει τις βάσεις μιας ακόμα πιο γόνιμης συνεργασίας για την επόμενη πενταετία».

- Θα επιδιώξετε δράσεις διαδημοτικής συνεργασίας και αν ναι, σε ποιους τομείς;

«Είμαστε ανοιχτοί σε δράσεις συνεργασίας και προαγωγής του συνεργατικού πνεύματος. Οι τομείς που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν διαδημοτικές συνεργασίες είναι ο τουρισμός, η διασύνδεση των αρχαιολογικών χώρων και σημείων ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, η κοινωνική πολιτική, οι αθλητικές δράσεις, η παιδεία. Επίσης στόχος μας θα είναι κοινές διεκδικήσεις για την υλοποίηση έργων υποδομής που θα επιφέρουν κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη στο δήμο μας, αλλά και σε όλο το νομό. Παράλληλα θα επιδιώξουμε συνεργασία και με άλλους φορείς, όπως φορείς - οργανισμούς της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού».

 

Η παραβατικότητα των τσιγγάνων

- Οσον αφορά το θέμα της αυξημένης παραβατικότητας των τσιγγάνων και της ενίσχυσης της αστυνομικής δύναμης στην περιοχή σας, την οποία επανειλημμένως έχετε ζητήσει, ποιες πρωτοβουλίες προτίθεσθε να αναλάβετε;

«Στο δήμο μας παρατηρείται τα τελευταία χρόνια αύξηση της παραβατικής συμπεριφοράς τσιγγάνων. Οι οχλήσεις μας προς τα αρμόδια υπουργεία είναι συνεχείς από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε δημοτική αρχή. Οι προτάσεις μας είναι συγκεκριμένες και κατατεθειμένες και στον πρωθυπουργό και στον αρμόδιο υπουργό. Ζητάμε επίμονα την ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων, όχι μόνο της Μεσσήνης αλλά και των υπολοίπων του δήμου αλλά και όλου του νομού. Αντιδράσαμε στην κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία πρόσφατα επαναλειτουργεί μέσω της ενσωμάτωσής της με την Ελληνική Αστυνομία, γεγονός που μας ικανοποιεί. Θα πρέπει όμως να γίνει κατανοητό ότι οι δημοτικές αρχές λειτουργούν βάσει αρμοδιοτήτων που προβλέπονται από το θεσμικό πλαίσιο. Ως δήμαρχος μέχρι τώρα έχω κληθεί από δημότες μας να απολογηθώ για την παραβατική συμπεριφορά ορισμένων. Δυστυχώς, οι αρμοδιότητές μας είναι περιορισμένες και εξαντλούνται στο επίπεδο των πολιτικών παρεμβάσεων. Θετικό είναι ότι μέσω Περιφέρειας, υπουργείου και δήμου, αυτή την περίοδο καταρτίζεται επιχειρησιακό σχέδιο που προβλέπει δράσεις κοινωνικής ενσωμάτωσης των τσιγγάνων, μέσα στο οποίο υπάρχει ειδικό πλάνο δράσης και προγράμματος για το Δήμο Μεσσήνης. Αυτό θα θέσει τις βάσεις για την υλοποίηση έργου με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτών».

 

- Στον προγραμματισμό για τη νέα δημοτική περίοδο ποια πολιτική σχεδιάζετε να ακολουθήσετε για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας στην περιοχή σας;

«Ο δήμος μας είναι κατεξοχήν αγροτικός με 114 χωριά. Υποστηρίξαμε από την αρχή της θητείας μας την αγροτική παραγωγή και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με την ίδια ένταση και στη νέα δημοτική περίοδο. Οι δράσεις προς την κατεύθυνση αυτή είναι η συντήρηση και βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, ώστε οι δημότες μας να έχουν εύκολη πρόσβαση στις καλλιέργειές τους. Γι' αυτό στραφήκαμε σε χρηματοδοτήσεις από το υπουργείο Εσωτερικών όπου αιτηθήκαμε εγγράφως το ποσό των 500.000 ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών λόγω θεομηνιών, αλλά και στο υπουργείο Υποδομών που ήδη μας έχει χρηματοδοτήσει με το ποσό των 300.000 ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών στο οδικό μας δίκτυο. Παράλληλα σχεδιάζουμε δράσεις βελτίωσης της άρδευσης, έχουμε ήδη αδειοδοτήσει το αρδευτικό έργο στην Πέρα Μεριά Βαλύρας και ολοκληρώνουμε άμεσα το αρδευτικό του Τρικόρφου. Εχουμε καταθέσει πρόταση για τη βελτίωση των αρδευτικών δικτύων Πεταλιδίου, Αγίας Σωτήρας και Πανιπερίου. Σχεδιάζουμε φράγματα στον ποταμό Καρυά Βουφράδος, στην Ελληνοεκκλησιά Ανδρούσας σε συνεργασία με την Περιφέρεια, στη  Δέση της Μαυροζούμενας και στην Πλατανόβρυση Αριστομένους. Η υλοποίηση των δράσεων της αγροτικής πολιτικής απαιτεί βέβαια και επαρκή χρηματοδότηση, η οποία συνεχώς μειώνεται τα τελευταία χρόνια. Στόχος είναι να στραφούμε σε ευρωπαϊκά προγράμματα, αμέσως μετά την έναρξη του νέου ΕΣΠΑ. Ενα σημαντικό βήμα υποστήριξης της αγροτικής οικονομίας είναι και η δημιουργία αγοράς αγροτών στην πόλη της Μεσσήνης, η οποία είναι έτοιμη μελετητικά και αναμένεται χρηματοδοτικό πλαίσιο για την κατασκευή της. Προγραμματίζουμε σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τη δημιουργία ελαιοκομικού - περιβαλλοντικού πάρκου στην Εύα Ανδρούσας και θεματικού πάρκου αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στο Αβραμιού, σε ακίνητα ιδιοκτησίας του υπουργείου».

- Η Μεσσήνη είναι μία πόλη σε απόσταση αναπνοής από την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας. Τι πρέπει να κάνει η πόλη σας αυτόνομα και τι σε συνεργασία με την Καλαμάτα;

«Η Μεσσήνη αποτελεί ήδη το κέντρο του καλλικρατικού δήμου, οι υποδομές της πόλης καλύπτουν τις ανάγκες των δημοτών και των επισκεπτών, τόσο σε εμπορικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών. Υστερεί σε δημόσιες υπηρεσίες, λόγω των κεντρικών αναδιαρθρώσεων των ΔΟΥ, ΙΚΑ, δικαστικών υπηρεσιών, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες μας μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου και τις σχετικές έγγραφες οχλήσεις μας και προσωπικές παρεμβάσεις προς τα αρμόδια υπουργεία. Η Μεσσήνη αναπτύσσει αυτόνομη τουριστική δραστηριότητα διαθέτοντας μεγάλη ακτογραμμή, φυσικές ομορφιές, ενώ έχουν κατασκευαστεί τουριστικές υποδομές υψηλού επιπέδου και προγραμματίζεται η υλοποίηση νέων τέτοιων επενδύσεων.

Η πόλη της Καλαμάτας, ως πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, είναι το κέντρο του νομού, η συνεργασία μας είναι δεδομένη διότι αντιμετωπίζουμε κοινά προβλήματα, έχουμε κοινούς στόχους και προτεραιότητες. Οι τομείς της συνεργασίας είναι κατά κύριο λόγο ο τουρισμός, η πολύπλευρη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, η διασύνδεση των δύο δήμων μέσω παραλιακής οδού, καθώς και οι τομείς κοινωνικής πολιτικής, αθλητισμού, παιδείας, υγείας κ.λπ.».

 

Η επαναλειτουργία του τρένου

- Πώς σκοπεύετε να διεκδικήσετε την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής συγκοινωνίας;

«Από την πρώτη στιγμή της αναστολής λειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής Καλαμάτας - Μεσσήνης, έχουμε εγγράφως καταθέσει τις απόψεις μας προς τους αρμόδιους φορείς, ΟΣΕ -  υπουργείο Μεταφορών, αναφέροντας την σπουδαιότητα και αναγκαιότητα της λειτουργίας της γραμμής για την εξυπηρέτηση των δημοτών, των επισκεπτών της Μεσσήνης αλλά και την τόνωση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας. Εχουμε πετύχει την λειτουργία της γραμμής κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής πανήγυρης του Σεπτεμβρίου τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και σε τουριστικές διαδρομές που προγραμματίζει ο ΟΣΕ. Ο στόχος είναι η μόνιμη λειτουργία της γραμμής και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε».

- Ο Πάμισος βρίσκεται σε κρίσιμη διοικητική καμπή. Πώς σκοπεύει η δημοτική σας αρχή να συμβάλει στην πορεία της αντιπροσωπευτικής ομάδας της πόλης;

«Δεν υφίσταται πρόβλημα διοίκησης στην ομάδα του Παμίσου. Πρόσφατα έγιναν αρχαιρεσίες και εξελέγη Διοικητικό Συμβούλιο που απαρτίζεται από ανθρώπους του αθλητισμού, με τους οποίους έχει άριστη συνεργασία η δημοτική αρχή. Από την αρχή της θητείας μας υποστηρίζουμε τις αθλητικές δράσεις του σωματείου με εργασίες συντήρησης του δημοτικού σταδίου και ανακατασκευής του χλοοτάπητα. Εχουμε δρομολογήσει την κατασκευή στεγάστρου σε τμήμα των κερκίδων με χρηματοδότηση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Επίσης κατασκευάσαμε με χλοοτάπητα το γήπεδο στον Αγιο Νικόλαο Μπούκας, που το χρησιμοποιεί η ομάδα του Παμίσου αλλά και άλλες ομάδες ως προπονητήριο. Την ίδια ευαισθησία και δραστηριότητα αναπτύσσουμε και για τα υπόλοιπα αθλητικά σωματεία του δήμου, δρομολογώντας την εκτέλεση έργων βελτίωσης των αθλητικών μας υποδομών».


NEWSLETTER