Τετάρτη, 06 Αυγούστου 2014 21:15

Η γιορτή του Σωτήρος στην Πύλο

Γράφτηκε από την

Τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος γιόρτασε σήμερα η Πύλος, παρουσία πλήθους πιστών στο Νιόκαστρο, στον εορτάζοντα ναό που έχει χαρακτηριστεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο.

Στον όρθρο και την αρχιερατική θεία λειτουργία, στον πρόναο του ιστορικού ναού, προεξήρχε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Στη γιορτή παρέστησαν ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο γενικός διευθυντής Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων Αγγελος Κωτσιόπουλος και δημοτικοί σύμβουλοι.

Μετά το τέλος της λειτουργίας, ο κ. Χρυσόστομος επισκέφτηκε το δήμαρχο στο γραφείο του και συζήτησαν θέματα σχετικά με τη συνεργασία της μητρόπολης και του δήμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, «χτισμένος περί τα τέλη του 16ου αιώνα, ο ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, ο οποίος βρίσκεται εντός του Νιόκαστρου, στην Πύλο, έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο. Το έργο της αναστήλωσής του εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013" το Δεκέμβριο του 2010. Με την ολοκλήρωση της υλοποίησης της συγκεκριμένης πράξης να πραγματοποιείται στο άμεσο μέλλον, το μνημείο θα είναι επισκέψιμο και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πάλι για τις λατρευτικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας».