Σάββατο, 01 Νοεμβρίου 2014 14:17

Χρωστούν 3,5 εκ. ευρώ στο Δήμο Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Χρωστούν 3,5 εκ. ευρώ στο Δήμο Τριφυλίας

Τα οικονομικά ζητήματα και η οικονομική κατάσταση του Δήμου Τριφυλίας ενόψει της ψήφισης τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού, βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του δήμου, υπό τον δήμαρχο Παναγιώτη Κατσίβελα.

Αυτό που τονίστηκε με ιδιαίτερη έμφαση είναι πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν βεβαιωθείσες οφειλές 3,5 εκ. προς τον δήμο οι οποίες αν δεν εισπραχθούν, θέτουν ζήτημα βιωσιμότητας, ενώ όπως αναφέρθηκε οι συνολικές οφειλές μαζί με αυτά που δεν έχουν βεβαιωθεί ακόμη, φτάνουν τα 5 εκ. ευρώ. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι πως μόλις τους τελευταίους δύο μήνες βεβαιώθηκαν οφειλές 500.000. Ολα αυτά προκαλούν πονοκέφαλο στη δημοτική αρχή αφού δείχνουν ότι έχει μεγάλη υστέρηση στα έσοδά της, ενώ από την άλλη όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση συνεχώς προκύπτουν νέες υποχρεώσεις και ανοίγματα του δήμου, που αποσυντονίζουν το όλο σύστημα. Στόχος είναι να πιστοποιηθούν άμεσα όλες οι οφειλές (έσοδα) προς το δήμο, ενόψει και των ρυθμίσεων που υπάρχουν και να αποτυπωθούν όλες οι δαπάνες του ώστε να ξεκαθαρίσει το οικονομικό τοπίο. 

Από εκεί και πέρα υπήρξε μια γενική αποτίμηση της οικονομικής κατάστασης και συζητήθηκαν επιμέρους ζητήματα πάνω σε αυτό το ζήτημα. Οσον αφορά το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του δήμου, στόχος είναι μέχρι τις 15 Νοεμβρίου να έχουν περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών και ζητήθηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παναγιώτη Τσίγγανο εντός της ερχόμενης εβδομάδας να καταθέσει στην Εκτελεστική Επιτροπή πρόταση διαχείρισής τους, με στόχο την ελάττωση του παραγόμενου όγκου, δίνοντας έμφαση στη διαλογή στην πηγή.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER