Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015 18:03

Κατασχέθηκαν 40.000 ευρώ από το Δήμο Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον

Ποσό ύψους 40.480 ευρώ πλήρωσε ο Δήμος Τριφυλίας μετά από κατάσχεση που έγινε σε βάρος του από επαγγελματία, με βάση απόφαση του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, για ηλεκτρολογικές εργασίες που είχαν γίνει σε χωριά της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνα.

Οπως προκύπτει σύμφωνα με το χρηματικό ένταλμα και την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, που έχουν αναρτηθεί στην "Διαύγεια" του δήμου, η κατάσχεση είχε γίνει σε λογαριασμό του δήμου σύμφωνα με την 83/2013 απόφαση του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως το αρχικό ποσό των εργασιών που -σύμφωνα με τα χρηματικά εντάλματα- είχαν γίνει σχεδόν σε όλα τα χωριά της ΔΕ Αυλώνα ήταν 31426 ευρώ, ωστόσο με τους τόκους και τα δικαστικά έξοδα το ποσό αυτό αυξάνεται στα 40.480 ευρώ. Δηλαδή ο δήμος και κατά συνέπεια ο φορολογούμενος του δήμου -αφού η εκταμίευση της δαπάνης γίνεται από ιδίους πόρους- καλούνται να πληρώσουν επιπλέον 9.000 ευρώ από την αρχική αξία του έργου, δηλαδή σχεδόν 30% πιο ακριβά.
Γι' αυτό προφανώς δεν θα πρέπει και αυτές οι πληρωμές να περνάνε έτσι, αλλά ειδικά σε μια τέτοια δύσκολη οικονομική περίοδο πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και να αποδοθούν ευθύνες, για το πώς ο Δήμος Τριφυλίας (ο φορολογούμενος πολίτης) καλείτε να πληρώσει 9.000 ευρώ επιπλέον.

Κ.Μπ.