Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015 15:38

Παραδόθηκε η μελέτη για το βιολογικό Γαργαλιάνων

Γράφτηκε από τον
Παραδόθηκε η μελέτη για το βιολογικό Γαργαλιάνων

Παραδόθηκε χθες στο Δήμο Τριφυλίας η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του βιολογικού καθαρισμού Γαργαλιάνων και σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στην Περιφέρεια για έγκριση.

Είναι μια σημαντική εξέλιξη για ένα έργο που χρονίζει σχεδόν δύο δεκαετίες τώρα για τους Γαργαλιάνους, καθώς γίνεται ένα σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση των απαραίτητων μελετών και την υποβολή τελικής πρότασης για έγκριση χρηματοδότησης του έργου.
Το σημαντικό είναι ότι η μελέτη έφτασε στα χέρια του δήμου και κατατίθεται στην Περιφέρεια πριν τις 25 του μηνός που είναι καταλυτική ημερομηνία, καθώς από εκεί και πέρα αλλάζει το πλαίσιο των περιβαλλοντικών μελετών και στην ουσία το δήμος θα έπρεπε να ξεκινήσει από την αρχή. Κατάφερε έτσι να είναι μέσα στο χρονοδιάγραμμα όπως αυτό είχε τεθεί πριν λίγο καιρό στο Δημοτικό Συμβούλιο που είχε συζητηθεί το θέμα.
Βέβαια για την μελετητική ωρίμανση του έργου απαιτείται η ολοκλήρωση δύο ακόμη μελετών, οι οποίες και αυτές προχωρούν. Από την δημοτική αρχή εκτιμούν ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου, καθώς δήμος και εταιρεία είναι μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχουν θέσει με τις εκατέρωθεν υποχρεώσεις τους.
Για την σημαντική αυτή εξέλιξη, που αφορά τον βιολογικό των Γαργαλιάνων, σε δήλωσή του ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το πολύ σημαντικό είναι ότι προλάβαμε τους στόχους και τις ημερομηνίες οι οποίες θα ήταν απαγορευτικές αν φεύγαμε πέρα από τα όρια. Είμαι βέβαιος ότι πλέον πολύ ορατά βλέπουμε αυτό το ζητούμενο και αυτό το μεγάλο έργο που αφορά την ΔΕ Γαργαλιάνων μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης και μπορούμε όλοι να ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορέσουμε να το δημοπρατήσουμε. Μια υπόθεση που καρκινοβατεί εδώ και 18 χρόνια, λύνεται έτσι όπως η σημερινή δημοτική αρχή έχει προκαθορίσει και προσδιορίσει με απόλυτη συνέπεια. Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για την ΔΕ Γαργαλιάνων και νομίζω ότι θα έχουμε καινούργια νέα όσον αφορά την υπόθεση το ίδιο ελπιδοφόρα».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER