Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015 18:18

Κατασκευάζονται τα άρματα του Νησιώτικου Καρναβαλιού

Κατασκευάζονται τα άρματα του Νησιώτικου Καρναβαλιού

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στην Μεσσήνη για την ολοκλήρωση των αρμάτων που θα συνοδέψουν τις καρναβαλικές ομάδες στην μεγάλη παρέλαση του 155ου Νησιωτικού Καρναβαλιού, το μεσημέρι της Καθαρά Δευτέρας.

Ο υπεύθυνος για την κατασκευή των αρμάτων Θωμάς Αλοιμένος έχει ήδη κατασκευάσει πάνω από 10 άρματα με επίκαιρη πολιτική θεματολογία και καρναβαλικά θέματα. Ο αντιδήμαρχος πολιτισμού του Κώστας Γεωργακόπουλος κάλεσε όλο τον κόσμο να παραβρεθεί την Καθαρά Δευτέρα στην παρέλαση για να δουν από κοντά τα πρωτότυπα άρματα και να διασκεδάσουν με τις καρναβαλικές ομάδες. Ο κ. Γεωργακόπουλος υπενθύμισε ότι «φέτος για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια θα δοθεί και χρηματικό βραβείο για την καλύτερη καρναβαλική ομάδα. Την επιλογή θα την κάνει το Καρναβαλικό Κομιτάτο, το οποίο ανασυστάθηκε για αυτό το σκοπό». 

Το γλέντι στην Μεσσήνη θα κορυφωθεί με το συγκρότημα των Otherview, η συναυλία των οποίων θα ξεκινήσει αμέσως μετά την καρναβαλική παρέλαση.   

Ο κ. Γεωργακόπουλος κάλεσε επίσης τον κόσμο να συμμετάσχει στην παραδοσιακή εκδήλωση σήμερα το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης, όπου «όλοι μαζί μασκαρεμένοι και μη, θα σύρουμε το χορό».