Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015 19:32

Διαγωνισμός για το Τουριστικό Αετού στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον

Την έναρξη των διαδικασιών για τη διενέργεια δημοπρασίας του Τουριστικού Περιπτέρου Αετού αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, καθώς για μεγάλο χρονικό διάστημα το Τουριστικό έχει μείνει κλειστό. 

Με άλλη απόφασή του το Σώμα λίγο νωρίτερα είχε απορρίψει αίτηση πρώην ενοικιαστή για διαγραφή μέρους από τα μισθώματα και τις προσαυξήσεις που φτάνουν περίπου τα 61.000 ευρώ, αν και του έδειξε το δρόμο να κάνει αγωγή κατά του δήμου.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρία Πανουσιοπούλου τόνισε ότι βασιζόμενοι στις διατάξεις και σύμφωνα με την εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας δεν μπορούν να γίνουν διαγραφές. Από την πλευρά του ο ενοικιαστής με την αίτηση του ζητούσε μείωση του ποσού λόγω κατασκευών που είχε κάνει στο ακίνητο και τις είχε επιβαρυνθεί ο ίδιος. 

Από εκεί και πέρα τη δυνατότητα αγωγής κατά του Δήμου επισήμαναν τόσο η κ. Πανουσιοπούλου όσο και ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Σωτήρης Μπακούρος, ο οποίος είπε ότι δεν μπορεί να πιάνονται από το γράμμα του νόμου, αλλά να λαμβάνουν υπόψη την οικονομική κατάσταση του καθενός.

Σε ό,τι αφορά την ενοικίαση του Τουριστικού Αετού υπήρχε αίτηση του συλλόγου του χωριού για να του παραχωρηθεί - την οποία ανέφερε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ευστάθιος Ανδρινόπουλος. Ομως όπως τονίστηκε από το δήμαρχο Παναγιώτη Κατσίβελα, αυτό μπορεί να γίνει -και έχει γίνει- σε μικρά χωριά. Στην προκειμένη περίπτωση πρέπει να εξαντλήσουν όλα τα δεδομένα, και μόνο τότε μπορεί το αίτημα να εξεταστεί.

Κ.Μπ.