Τρίτη, 31 Μαϊος 2011 21:04

Αντίδραση και από τον Παν. Νίκα: «Ξεπαγώνουν» τώρα το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Αντίδραση και από τον Παν. Νίκα: «Ξεπαγώνουν» τώρα το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Την αντίδραση του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα προκάλεσε η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για τη δημιουργία πολιτικού αερολιμένα στην Τρίπολη. Με δηλώσεις του στην "Ε" τονίζει ότι υποβαθμίζεται το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και υπενθυμίζει ότι σε επίπεδο Περιφέρειας η μεσσηνιακή πρωτεύουσα είναι η μόνη πόλη που δέχεται πίεση από την κυβερνητική πολιτική. Επισημαίνει ότι κλείνουν 2 τμήματα του ΤΕΙ, το ΚΕΔΒ, ενώ είναι αμφίβολο αν θα κατασκευαστεί ο περιφερειακός δρόμος.
Την ίδια ώρα, και με στόχο να προληφθούν νέες αντιδράσεις, η περιφερειακή αρχή "θυμήθηκε" την αναβάθμιση του αεροδρομίου Καλαμάτας και ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μαλαπάνης ετοιμάζει σχετικό φάκελο με έργα προϋπολογισμού 20 εκατομμυρίων ευρώ.
Χθες ο κ. Μαλαπάνης συναντήθηκε με τον αερολιμενάρχη Δημήτρη Μανδηλάρη και αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, με τους οποίους εξέτασε και επικαιροποίησε τα αιτήματα έργων αναβάθμισης του αεροδρομίου, ώστε να καταλήξουν στις εργασίες εκσυγχρονισμού που απαιτούνται.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πρόταση που κατέθεσε προχθές στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου" Θανάσης Πετράκος  αναφέρει "ως θέμα πρώτης προτεραιότητας τη χρηματοδότηση για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας, θέμα που εκκρεμεί 8 χρόνια".


NEWSLETTER