Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011 21:03

Βιάστηκαν για το ΓΠΣ της Καλαμάτας - Η διαδικασία μπορούσε να ολοκληρωθεί του χρόνου το Δεκέμβριο

Γράφτηκε από τον

Εγγραφο του υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο δείχνει ότι υπήρχαν περιθώρια περαιτέρω διαπραγμάτευσης και ολοκλήρωσης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Καλαμάτας, έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο δήμος.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη” του ΥΠΕΚΑ, όπου αναφέρεται ότι το ΓΠΣ Καλαμάτας “είναι συγχρηματοδοτούμενο έργο από το ΕΤΠΑ ενταγμένο στο Γ' ΚΠΣ και έχει συμπεριληφθεί σε πίνακα ημιτελών έργων, τα οποία θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2012 προκειμένου να μην υπάρξει απώλεια κοινοτικών πόρων”. Ακολούθως σημειώνεται ότι λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών το ΓΠΣ πρέπει να έχει δημοσιευτεί σε ΦΕΚ ως τις 30 Ιουνίου 2012.
Το έγγραφο αυτό έρχεται στη δημοσιότητα εν μέσω των προετοιμασιών για τη στοιχειοθέτηση και την κατάθεση αίτησης ακύρωσης -και πιθανόν αίτησης αναστολής- από το Δήμο Καλαμάτας στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Αποτελεί δε συνέχεια παλαιότερων αιτιάσεων του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα, ότι σκοπιμότητες οδήγησαν κάποιους να κλείσουν άρον άρον την υπόθεση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Καλαμάτας.