Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011 21:37

Δημιουργία φυλακών στην Αμφεια ζητεί ο δημοτικός σύμβουλος Δημ. Φαββατάς

Γράφτηκε από τον
Δημιουργία φυλακών στην Αμφεια ζητεί ο δημοτικός σύμβουλος Δημ. Φαββατάς

Στην Αμφεια να δημιουργηθούν οι νέες φυλακές που σχεδιάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης, ζητεί ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Δημήτρης Φαββατάς και καλεί την επιτροπή που όρισε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, να την επιλέξει και να την προτείνει.
Σε δηλώσεις του στην "Ε" ο κ. Φαββατάς υπενθύμισε ότι «υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θουρίας για δημιουργία φυλακών, σύγχρονου σωφρονιστικού καταστήματος στην Αμφεια» και παρατήρησε: «Υπάρχει χώρος στον επαρχιακό δρόμο μετά την Ανω Αμφεια προς την Πολιανή. Είναι 120 στρέμματα δασική έκταση. Υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, επί προεδρίας του αείμνηστου Παναγιώτη Ανδριανόπουλου κι έχουν συναινέσει το Τοπικό Συμβούλιο Αμφειας και οι κάτοικοι του χωριού. Μηχανικοί της "Θέμιδος Κατασκευαστικής" έχουν επισκεφθεί την περιοχή και είναι ικανοποιημένοι από τον προτεινόμενο χώρο. Εξυπηρετεί τους πάντες, είναι κοντά στην Καλαμάτα, στο αεροδρόμιο, στο νοσοκομείο, στον εθνικό δρόμο».
Ο Δ. Φαββατάς θύμισε ότι υπήρχε εδώ και χρόνια η πρόταση, «είναι θέμα 10ετίας. Είναι ο πιο κατάλληλος χώρος, αλλά όταν ήταν υπουργός ο κ. Παπαληγούρας πήγε τις φυλακές στην Κόρινθο». Εξηγώντας τους λόγους της υποστήριξής του, είπε ότι «οι φυλακές θα δώσουν ανάπτυξη, θέσεις εργασίες, θα έρχονται επισκέπτες στον τόπο μας».
Ενημέρωσε ότι θα το φέρει ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και ανέφερε ότι παλιότερα είχε συμφωνήσει ο Δήμος Καλαμάτας.
Ο κ. Φαββατάς κάλεσε τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μαλαπάνη
να εξετάσει την περίπτωση της Αμφειας και να την προτείνει, στην επιτροπή της Περιφέρειας στην οποία είναι μέλος.


NEWSLETTER