Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015 16:42

Ευθεία βολή στον εμπορικό κόσμο της Μεσσήνης από την δημοτική αρχή

Γράφτηκε από την
Ευθεία βολή στον εμπορικό κόσμο της Μεσσήνης από την δημοτική αρχή

Η απόφαση του δημάρχου Μεσσήνης για την έκδοση προκήρυξης που αφορά 40 θέσεις επαγγελματιών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών αναμφίβολα θα προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα στον εμπορικό κόσμο της Μεσσήνης και θα επιδεινώσει περαιτέρω την θέση τους αυτήν την πολύ δύσκολη οικονομικά περίοδο.

Στις 18.7.2015 ελήφθη κατά πλειοψηφία η σχετική απόφαση από την δημοτική αρχή. Αξίζει να αναφέρω ότι μόνο η μείζονα μειοψηφία δεν ψήφισε την εν λόγω απόφαση.

Η θέση μου ήταν τότε ότι πρέπει να αναβληθεί το θέμα διότι δεν είχε γίνει ο απαραίτητος διάλογος με τον Εμπορικό Σύλλογο και επαγγελματίες της πόλης. Επίσης εξέφρασα την βεβαιότητα ότι θα τους πλήξει ανεπανόρθωτα αφού δίνει την δυνατότητα να συμμετέχουν επαγγελματίες με τα κάτωθι είδη: νωπά και κατεψυγμένα είδη αλιείας, είδη ένδυσης και υπόδησης, φο μπιζού, λευκά είδη, δερμάτινα είδη (τσάντες, πορτοφόλια, ζώνες), μέσα συσκευασίας, είδη υαλοπωλείου, είδη παντοπωλείου και άλλα.

Δυστυχώς η μετεξέλιξη της λαϊκής αγοράς σε παζάρι είναι πιθανή είναι όμως από ό,τι φαίνεται και επιδιωκόμενη από την δημοτική αρχή.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι εύλογα:

- Γιατί υπονομεύεται ο παραδοσιακός χαρακτήρας της λαϊκής αγοράς με αποφάσεις που λαμβάνονται χωρίς να συνυπολογίζονται οι συνέπειες;

- Γιατί δεν γίνεται προσπάθεια ευπρεπισμού και τήρησης της τάξης μιας και υπάρχουν όλα τα εργαλεία στην διάθεση της δημοτικής αρχής;

- Γιατί ο εισηγητής αντιδήμαρχος κ. Αδαμόπουλος ισχυριζόταν ότι δεν θα αφορά την Μεσσήνη η εν λόγω απόφαση;

- Και το πιο σημαντικό, γιατί δεν έγινε έστω μια τυπική συζήτηση, διαβούλευση με τον Εμπορικό Σύλλογο και επαγγελματίες της πόλης και γιατί δεν ζητήθηκε γνωμοδοτική εισήγηση από το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης;

Ζητώ από την δημοτική αρχή να αντιληφθεί το πρόβλημα έστω και τώρα, αποσύροντας την σχετική προκήρυξη ή εξαιρώντας την λαϊκή αγορά Μεσσήνης και να στηρίξει έμπρακτα τον εμπορικό κόσμο της πόλης μας. Εξάλλου οι πράξεις χαρακτηρίζουν τους έχοντες την ευθύνη του δήμου και όχι τα λόγια.

Γιώργος Αθανασόπουλος

Δημοτικός σύμβουλος μείζονος μειοψηφίας Δήμου Μεσσήνης 

 


NEWSLETTER