Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011 19:00

Συναντήσεις του Δ.Καφαντάρη στο υπουργείο Πολιτισμού παρουσία Μαλαπάνη


Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κος Δημήτρης Καφαντάρης συναντήθηκε με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη στα πλαίσια των συνεχών επαφών του για θέματα του Δήμου. Η συνάντηση έγινε στο Υπουργείο Πολιτισμού, παρόντος και του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας κου Χρήστου Μαλαπάνη.
Το πρώτο θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η παραχώρηση της αίθουσας του Θόλου του Κάστρου της Πύλου με σκοπό την υλοποίηση του έργου της «Εικονικής Αναπαράστασης» της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου. Στην συνέχεια, συζητήθηκε η  μεταφορά του μουσείου της Πύλου μέσα στο Κάστρο της Πύλου, στην αίθουσα του Μαιζώνος, και ο χώρος που ήδη βρίσκεται το μουσείο να έρθει στην δικαιοδοσία του Δήμου. Παράλληλα, ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος δεσμεύτηκε να διερευνηθεί η δυνατότητα φιλοξενίας της έκθεσης του Rene Puaux που σήμερα εκτίθεται στο κτίριο του Μαιζώνος να μεταφερθεί στο κτίριο του Κωστή Τσικλητήρα. Πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής το οποίο αρχίζει να πραγματοποιείται.  Ο κος Καφαντάρης ενημέρωσε την κα Μενδώνη για την εξέλιξη του της γεωτεχνικής μελέτης που γίνεται από πλευράς Δήμου στο Ανάκτορο του Νέστορα έτσι ώστε να παραδοθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού και να οριστικοποιηθεί η ένταξη του έργου της αλλαγής του στεγάστρου του Ανακτόρου. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, έγινε τηλεφωνική παρέμβαση από τον συμπατριώτη μας και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κο Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εξέφρασε την στήριξή του στα αιτήματα που έχει θέσει ο Δήμος Πύλου-Νέστορος και στην άμεση υλοποίηση των ήδη σχεδιασμένων δράσεων για τον πολιτισμό στον Δήμο μας. Άλλωστε είναι γνωστό σε όλους μας το αστείρευτο ενδιαφέρον του κο Σαμαρά για την πατρίδα του, γεγονός που επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά.
Ακολούθως, ο κος Καφαντάρης επισκέφτηκε τον κο Νταή Παναγιώτη, Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. «Πολιτισμός», και συζήτησαν για την ένταξη του έργου που αφορά την αναστήλωση – ανάπλαση του Παλαιού Υδραγωγείου της Πύλου, έργο το οποίο βρίσκεται και με την σύμφωνη γνώμη της κα Μενδώνη σε πολύ  θετικό δρόμο.
Μετά το τέλος της συνάντησης ο κος Δημήτρης Καφαντάρης δήλωσε «για τον Δήμο Πύλου-Νέστορος τα έργα πολιτισμού είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα διεκδίκηση τους γιατί θεωρούμε ότι ο πολιτισμός είναι η «βαριά βιομηχανία» του τόπου μας και δύναται να μας δώσει ώθηση στην δημιουργία μιας νέας τοπικής οικονομίας».

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πύλου-Νέστορος