Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016 20:04

Κωστούρος: "Ετοιμοι να υπερασπιστούμε αγωνιστικά τη λειτουργία του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου"

Κωστούρος: "Ετοιμοι να υπερασπιστούμε αγωνιστικά τη λειτουργία του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου"

«Στηρίζουμε απόλυτα το τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που λειτουργεί στην πόλη μας και είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε αγωνιστικά την λειτουργία του», επισημαίνει σε γραπτή δήλωσή του ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος, με αφορμή φήμες που κυκλοφορούν, για συγχώνευση ή κατάργηση τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

 

Ειδικότερα ο δήμαρχος Ναυπλίου στη δήλωσή του επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι «αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα ύπαρξης και θεωρώντας "πυρήνα πολιτισμού" το τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην πόλη μας, ο δήμος Ναυπλιέων δηλώνει την απόλυτη στήριξή του και την αγωνιστική του διάθεση, αποτρέποντας κάθε κίνηση διακοπής της λειτουργίας της».

Προσθέτει πως «στόχος και σκοπός δεν είναι απλά η παραμονή της σχολής στο Ναύπλιο, αλλά και η αναβάθμισή της. Η συνεισφορά τόσο της προέδρου, καθηγήτριας και κοσμήτορος της Σχολής κ. 'Αλκηστης Κοντογιάννη, του εκπαιδευτικού προσωπικού, αλλά και όλων των φοιτητών στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας αποτελεί το σημαντικότερο κίνητρο για κάθε κινητοποίησή μας».

Επιπλέον αναφέρει πως ο δήμος έχει στηρίξει έμπρακτα το πανεπιστήμιο με τη δωρεάν παραχώρηση κτιρίων για τη στέγασή του.

Ο δήμαρχος καλεί τους φορείς του νομού και τους πολίτες να συμπορευτούν σε κοινό αγώνα για το πανεπιστήμιο και υπογραμμίζει πως «δεν χαρίζουμε σε κανέναν τίποτα, διεκδικούμε τα αυτονόητα και στοχεύουμε σε περισσότερα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ