Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016 21:45

Παράταση προθεσμίας για συμμετοχή γκρουπ στο Καλαματιανό Καρναβάλι

Γράφτηκε από την
Παράταση προθεσμίας για συμμετοχή γκρουπ στο Καλαματιανό Καρναβάλι

Παράταση πήρε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων γκρουπ για συμμετοχή στο 4ο Καλαματιανό Καρναβάλι, έως και τις 21 Φεβρουαρίου. Για το θέμα δόθηκε συνέντευξη Τύπου χθες το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, το οποίο βρίσκεται στον 1ο όροφο.

Ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Γιαννόπουλος πρόεδρος της Καρναβαλικής Επιτροπής είπε πως το πρόγραμμα είναι σχεδόν έτοιμο και το οριστικό θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Στη συνέχεια μίλησαν οι εθελόντριες του Καρναβαλιού Σταυριάννα Λογιώτη, Μαριάννα Μάλαμα και Βασιλική Γκόνη. Μέχρι τώρα τα πληρώματα είναι 33. Οποιος θέλει μπορεί να παίρνει πληροφορίες από το σάιτ του Δήμου Καλαμάτας και να κάνει ηλεκτρονική αίτηση. Το εκθετήριο των στολών βρίσκεται στο Πνευματικό Κέντρο. Στις 28 Φεβρουαρίου θα γίνει η έναρξη στην Πλατεία Οθωνος, με χορό, τραγούδι, παράδοση των λαβάρων. Στις 4 Μαρτίου ακολουθεί το πάρτι στo "Please don't tell" και στις 5 Μαρτίου η νυχτερινή παρέλαση, από το Πάρκο Σιδηροδρόμων ως την Κεντρική Πλατεία, με μεγαλύτερη διαδρομή. Στις 12 Μαρτίου το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία θα γίνει ο ομαδικός χορός μπατσάτα για το σπάσιμο του Ρεκόρ Γκίνες και την επόμενη, η μεγάλη παρέλαση από την Πλατεία 23ης Μαρτίου (και αυτή θα είναι φέτος μεγαλύτερη). Αμέσως μετά θα δοθούν τα βαρβεία και στη σκηνή θα ανέβουν οι Otherview. 

Ο πρόεδρος της "Φάρις" Θανάσης Ηλιόπουλος σημείωσε πως στην Επιτροπή υπάρχουν 30 εθελοντές και πως την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα για τις Απόκριες στα τοπικά διαμερίσματα.  

Από την ομάδα οργάνωσης του χορού μπατσάτα, η Λίνα Καλαποθάκη είπε πως η πρόβα της Κυριακής πήγε πολύ καλά, αφού χόρεψαν στην Πλατεία 300 άτομα. Ο στόχος είναι να ξεπεραστούν τα 704 για να σπάσει η Καλαμάτα το ρεκόρ και να γίνει έτσι ακόμη πιο γνωστή σε όλο τον κόσμο.

Γ.Σαρ. 


NEWSLETTER